Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Düdüklüde Etli Nohut Yemeği

Düdüklüde Etli Nohut Yemeği
0
103

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Düdüklüde Etli Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

**2 su bardağı nohut
*1 adet orta boy kuru soğan
**2 adet sivri biber
**300 gram dana kuşbaşı
**1 yemek kaşığı tereyağı
**1 paket domates püresi (125 gramlık kullandım)
*2 su bardağı su
**1 tatlı kaşığı tuz

Düdüklüde Etli Nohut Yemeği Tarifi Yapılışı Biz nohut ve kuru fasulye yemeklerinin sularını biraz kıvamlı ve az seviyoruz Bu sebeple tarifte su az ve salça yerine domates püresi kullandım İsteyenler bu miktarları değiştirebilir
Düdüklü tenceremize tereyağını alıyoruz ve eritip kuşbaşı etleri mühürlüyoruz Etler mühürlenince doğradığımız kuru soğanları koyuyoruz Soğanlar yumuşayınca biberleri katıyoruz Biberler kavrulunca domates püremizi katıp biraz daha kavuruyoruz En son suyunu süzdüğümüz nohutları ekliyor ve karıştırıyoruz
2 su bardağı sıcak suyu ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyerek düdüklünün kapağını kapatıyoruz Düdük ötünce altını kısıyor ve 25 dakika pişiriyoruz 1 gece önceden ıslattıysanız 1520 dakika yeterli olacaktır
Afiyet olsun
 
858,505Konular
982,777Mesajlar
33,071Kullanıcılar
NefSeCihadSon üye
Üst Alt