iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
İsteğe göre çeşitli sebzeler
Tavuk ya da et suyu
Tuz, baharat
Hazırlanışı:
Sebzeleri güzelce yıkayıp, eşit büyüklükte doğrayın
Düdüklü tencerenin içerisine sıvıyağ ekleyin
Isınan yağın içerisine sebzeleri ekleyip birkaç dakika boyunca yüksek ateşte soteleyin
Et suyunu, tuz ve baharatları ilave edip tencerenin kapağını kapatın
Düdüklü tencere kaynamaya başlayıp buharı çıktıktan sonra saatinizi ayarlayın
10 dakika sonra tencerenin altını kapatıp, buharının tamamen çıkmasını bekleyin
Blendır yardımıyla sebzeleri çekip, pürüzsüz bir kıvama getirin
İsteğe göre çeşitli sebzeler
Tavuk ya da et suyu
Tuz, baharat
Hazırlanışı:
Sebzeleri güzelce yıkayıp, eşit büyüklükte doğrayın
Düdüklü tencerenin içerisine sıvıyağ ekleyin
Isınan yağın içerisine sebzeleri ekleyip birkaç dakika boyunca yüksek ateşte soteleyin
Et suyunu, tuz ve baharatları ilave edip tencerenin kapağını kapatın
Düdüklü tencere kaynamaya başlayıp buharı çıktıktan sonra saatinizi ayarlayın
10 dakika sonra tencerenin altını kapatıp, buharının tamamen çıkmasını bekleyin
Blendır yardımıyla sebzeleri çekip, pürüzsüz bir kıvama getirin