Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Düdüklü Tencerede Ayva Tatlısı

Düdüklü Tencerede Ayva Tatlısı

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
duduklu-tencerede-ayva-tatlisi.jpg

Düdüklü Tencerede Ayva Tatlısı Tanımı İçin Gereçler

  • İstediğimiz sayıda ayva
  • Her yarım ayva için 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 kabuk tarçın
  • 5-6 tane karanfil
  • 1 yemek kaşığı kadar nar
  • 1 su bardağı su

Düdüklü Tencerede Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Ayvaları yıkayıp soyalım. Ortadan ikiye bölüp, çekirdeklerini bir kenara ayırıp, ayvaları limonlu suyun içine bırakalım. Ayvanın kabuklarını düdüklü tenceremizin altına yerleştirdim.
  2. Üzerine ayvaları koyup, her yarım ayvamız için iki yemek kaşığı şeker ekleyelim. Ayva çekirdekleri, tarçın, karanfil, nar taneleri ve suyu ekleyip düdüklü tenceremizi ocağa alalım. Kısık ateşte kaynadıktan sonra 10 dakika pişirelim.
  3. Sonra ocaktan alıp dikkatli bir biçimde havası alındıktan sonra kapağını açalım. Tekrar ocağa alıp 10 dakika kadar rengini ve kıvamını denetim ederek pişirelim.
  4. Ocaktan alıp 1-2 saat bekleyelim. Rengi, tadı, kıvamı çok hoş oluyor. Kaymakla yahut istediğiniz formda servis edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.
Düdüklü Tencerede Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,777Mesajlar
33,071Kullanıcılar
NefSeCihadSon üye
Üst Alt