teknolojiuzmani
FD Üye
Düdüklü Tencerede Ayva Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- İstediğimiz sayıda ayva
- Her yarım ayva için 1 yemek kaşığı şeker
- 1 kabuk tarçın
- 5-6 tane karanfil
- 1 yemek kaşığı kadar nar
- 1 su bardağı su
Düdüklü Tencerede Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Ayvaları yıkayıp soyalım. Ortadan ikiye bölüp, çekirdeklerini bir kenara ayırıp, ayvaları limonlu suyun içine bırakalım. Ayvanın kabuklarını düdüklü tenceremizin altına yerleştirdim.
- Üzerine ayvaları koyup, her yarım ayvamız için iki yemek kaşığı şeker ekleyelim. Ayva çekirdekleri, tarçın, karanfil, nar taneleri ve suyu ekleyip düdüklü tenceremizi ocağa alalım. Kısık ateşte kaynadıktan sonra 10 dakika pişirelim.
- Sonra ocaktan alıp dikkatli bir biçimde havası alındıktan sonra kapağını açalım. Tekrar ocağa alıp 10 dakika kadar rengini ve kıvamını denetim ederek pişirelim.
- Ocaktan alıp 1-2 saat bekleyelim. Rengi, tadı, kıvamı çok hoş oluyor. Kaymakla yahut istediğiniz formda servis edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.