Düdüklü Tencerede Ayva Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg ayva
- 1 kg toz şeker
- 2-3 adet karanfil
- 5- 6 damla limon suyu
- Ayva çekirdekleri
- 5 su bardağı su
Düdüklü Tencerede Ayva Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak ayvaları yıkayalım ve kabuklarını soyalım. Daha sonra küp küp doğrayalım çıkan çekirdekleri içersinde kullanmak için ayıralım.
- Doğramış olduğumuz ayvaları düdüklü tencereye alalım. Üzerine toz şeker, su, limon suyu, karanfil ve ayva çekirdeklerini de ekleyip güzelce karıştıralım, düdüklü tencerenin kapağını kapatalım.
- 20 dk bu şekilde pişirelim ve havasını aldığımız düdüklünün kapağını açalım.
- 25 dk da bu şekilde pişirelim bu süre içinde kıvamı olacaktır ama yinede arada kontrol etmekte fayda var ????
Düdüklü Tencerede Ayva Reçeli Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.