
Düdüklü Soslu Biftek Tanımı İçin Gereçler
- 6 dilim biftek
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 tane soğan
- 2 diş sarımsak
- 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- 1-2 modül iç yağ
- Tuz – karabiber – kekik
- 2 tane haşlanmış ezilmiş patates
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- 1/2 (yarım) su bardağı kaşar peynir
- Muskat rendesi
- Karabiber ve tuz
Düdüklü Soslu Biftek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Şayet bifteğiniz yoksa kuşbaşı etle de yapabilirsiniz.
- Biftekleri evvel bir tavada artlı önlü yalnızca rengi değişene kadar tutup düdüklüye alıyoruz.
- Tencereye 1 su bardağı sıcak suda açtığınız salça ve unu ekleyin. Etlerin ortasına sarımsak ve soğanı yerleştirin.
- Düdüklünün ağzını kapatıp en küçük ocakta kısık ateşte pişirin.
- 30 dk sonra tencereyi açıp etlerin pişip pişmediğini denetim edin. Şayet pişmediyse ve suyu azaldıkça tekrar çok az kaynar şu ekleyin.
- Kaynar olmasına dikkat edin. Şayet kıvamı yeterliyse baharatlarını ekleyip bir kaç dakika daha ocakta tutup alın.
- Patates püresi için haşlanmış patatesi ezin. Yalnız sıcak olmasına dikkat edin.
- İçine tereyağı muskat rendesini karabiber tuz ve sütü ekleyip yeterlice karıştırın.
- Tabaklarken alta patates püresini üzerine pişmiş biftekleri koyarak servis edin. Şifa olsun.