Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Düdüklü Soslu Biftek

Düdüklü Soslu Biftek
0
41

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
duduklude-soslu-biftek.jpg

Düdüklü Soslu Biftek Tanımı İçin Gereçler

  • 6 dilim biftek
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 tane soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • 1-2 modül iç yağ
  • Tuz – karabiber – kekik
Patates püresi
  • 2 tane haşlanmış ezilmiş patates
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 1/2 (yarım) su bardağı kaşar peynir
  • Muskat rendesi
  • Karabiber ve tuz

Düdüklü Soslu Biftek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Şayet bifteğiniz yoksa kuşbaşı etle de yapabilirsiniz.
  2. Biftekleri evvel bir tavada artlı önlü yalnızca rengi değişene kadar tutup düdüklüye alıyoruz.
  3. Tencereye 1 su bardağı sıcak suda açtığınız salça ve unu ekleyin. Etlerin ortasına sarımsak ve soğanı yerleştirin.
  4. Düdüklünün ağzını kapatıp en küçük ocakta kısık ateşte pişirin.
  5. 30 dk sonra tencereyi açıp etlerin pişip pişmediğini denetim edin. Şayet pişmediyse ve suyu azaldıkça tekrar çok az kaynar şu ekleyin.
  6. Kaynar olmasına dikkat edin. Şayet kıvamı yeterliyse baharatlarını ekleyip bir kaç dakika daha ocakta tutup alın.
  7. Patates püresi için haşlanmış patatesi ezin. Yalnız sıcak olmasına dikkat edin.
  8. İçine tereyağı muskat rendesini karabiber tuz ve sütü ekleyip yeterlice karıştırın.
  9. Tabaklarken alta patates püresini üzerine pişmiş biftekleri koyarak servis edin. Şifa olsun.
Düdüklü Soslu Biftek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,660Mesajlar
33,047Kullanıcılar
felix66668Son üye
Üst Alt