Dr.Oetker Pudingli Kolay Laz Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket Dr.Oetker çikolatalı puding
- 2,5 su bardağı süt
- 1 tane yumurta
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 20-22 adet baklava yufkası
- 150gr tereyağ
Dr.Oetker Pudingli Kolay Laz Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Dr. Oetker pudingi, yumurtayı ve nişastayı ve sütü tencereye alıp kaynayana kadar daima karıştırarak pişirin.
- Soğumaya bırakın koyu kıvamlı bir pudingimiz olacak.
- Tereyağını eritin.
- Bir tane baklava yufkası tezgaha serip üzerine tereyağ sürün.
- Uzun kenarından ortaya katlayın.
- Burayada yağ sürüp tekrar uzunlamasına ortadan katlayın.
- Uç kısmına bir tatlı kaşığı puding koyup üçgen olacak halde sonuna kadar katlayın.
- Hepsini tıpkı formda sararak tepsiye sıralayın.
- Üzerine tereyağ sürüp evvelden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
- Soğuduğunda üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
Dr.Oetker Pudingli Kolay Laz Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı