Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Dr.Mehmet Öz Kimdir?

Dr.Mehmet Öz Kimdir?
0
218

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
DrMehmet Öz Kimdir? drmehmet öz, kimdir, hayatı, biyografisi, başarıları, ile ilgili bilgiler burada melekler 1548241482 1548241482 drmehmetozkimdir5c5a692a9d25cdrmehmetozkimdir5c5a692a9d25cdrmehmetozkimdir5c5a692a9d25c Sevgili melekler, Dünyaca ünlü yürek cerrahımız Mehmet Öz'ün hayatıyla ilgili teferruatlar şöyle; Prof Dr Mehmet Öz, 11 Haziran 1960'da babasinin ödev yaptigi Cleveland'da dogdu 1982'de Harvard Üniversitesi'ni bitirdi, 1986'da Pensilvanya Üniversitesi'nden alıcı doktoru unvanini aldi Halen Columbia Üniversitesi Irwing Kalp Cerrahisi Profesörü olan Öz, ayrica ayni üniversitenin Tamamlayici Herif Programi'nin kurucusu Ayni zamanda yardimci yürek cerrahi gereçleri programini da yürüten Öz'ün yürek transplantasyonu, minimal girisimsel yürek cerrahisi ve saglik kontrolü üzerine arastirmalari var Kardiyovasküler cerrahide robot programini ilk uygulayan doktor olan genç bilim adami, 1999 Davos Dünya Hesaplı Forumu'nda ‘‘Yarinin Lideri’’ olarak seçildi 350'nin üzerinde orijinal yayina, kitaplara, makalelere ve birçok patente sahip CNN, NBC, ABC ve CBS'de çoğu kez yer alan Prof Öz 1996'da ‘‘Yilin AmerikanTürk Adami’’ seçildi 1968'lerde Michael de Bakey ve Denton Cooley'in basini çektigi ekipte bulunan ünlü yürek cerrahi Prof Dr Gerald Lemole'nin kizi Lisa Jane ile evli olan Mehmet Öz'ün Defne Nur, Arabella Sezen, Zoe Yasemin ve Oliver Mustafa adli dört çocugu var Ask acisi yürek krizini tetikliyor Yapay yürek ve robotla ameliyat devrimlerine imza atan Türk Doktor Mehmet Öz, ALEM 'e müthis açiklamalar yapti: Kalp hastalarinin yüzde 50'si asksiz kalmis, çok asik olmus, askina karsilik bulamamis Hoşlanmak manâlı Bunu kaybedersek kalbimiz düsmeye basliyor Kriz artiyor ABD'de fazla fazla yürek hastasi var Yanlis besleniyorlar Kizartma, et ve fastfood Türkler de bu yolda Herzamanki yemek yemek aliskanligina dönmezsek gençler tehlikede 16 Ocak'ta ilk önce robotla yürek ameliyati yaptim Hasta bir odada, ben bir odadaydim En üzücü hasta üzüntülü olandir Tedavisi imkansiz olan inanciyla iyilesebiliyor Asik degilsen kalp krizi yakanda ALEM, müşteri tarihine adini altin harflerle yazdiran, kalp ameliyatlarinda çigir açan Dr Mehmet Öz ile ABD'de görüstü Dünyada öncelikle yapay kalp naklini gerçeklestiren, robotla kalp ameliyati yapan ve 'sol karincik takviye aygitini' (LVAD) gelistiren Hekim Mehmet Öz, ALEM Genel Yayin Yönetmeni Berna Erten'e konustu Berna Erten'i çalistigi Presbyterian Hastanesi'nde kabul eden Mehmet Öz, yürek hastalarina önemli bir uyarida bulunarak, 'Kriz geçiren hastalarin yarisi, hayatlarinda hiç asik olmayan kisilerdir ya da karsiliksiz sevmislerdir' uyarisini yapti Bir cins yedek yürek görevi gören LVAD uygulamasinin, nakil dek tehlikeli olmadigini gösteren Öz, gögsü hiç kesmeden robot ile yapilan kalp ameliyatin daha yeni oldugunu kaydetti Öz, normal ameliyattan iki kat daha artı zaman alan bu yöntemi gelistirmek için çalismalarinin sürdügünü belirterek, söyle dedi: 'Robotla ilk yürek ameliyatini 16 Ocak'ta gerçeklestirdik Bu herif alaninda bir devrimdir Hastanin gögsünü hiçbir sekilde kesmedigimiz için yepyeni bir yerden kesmemiz gerekiyordu En baskı kismi buydu Sistemi nihayet bulduk Robotun içinde ellerimi koyup ameliyat yaparken, hasta baska bir odada bulunuyor Bir video vasitasiyla ameliyat yapacagimiz yeri görüyoruz Robottayken elimi istedigim kadar döndürebiliyorum Bu en büyük kolaylik Robotta kendimi daha iyi hissettim Ellerimle ilginç hareketler yerine getirmek zorunda kalmadim' Kalbi vücudun günesi olarak tanimlayan Öz, yürek hastaligi ile ask baglantisini da söyle anlatti: 'Yürek hastalarinin yüzde 50'si ya asksiz kalmis ya da fazla asik olmus veya asik olduklari kimseler onlari sevmiyormus Birbirini hoşuna gitmek veya asik olmak Bunu kaybedersek kalbimiz düsmeye basliyor Eskisi dek mühim olmuyor ve bu hastalarda kalp krizi orani artiyor Bu ırk kizgin oluyor ve yürek krizi çok görülüyor Iç depresyonu olanlarin yürek krizi geçirme riski daha pozitif olarak değerlendiriyor Prof Dr Mehmet Öz'ün Türkçeye Çevirilmiş Kitapları Siz Dilekçe Kılavuzunuz Siz Zeki Hasta En İyi Tedaviyi Olmak İsteyen Bilinçli Hastanın Kitapçık Siz Diyettesiniz Basit ve Daimi Kilo Verme Kılavuzunuz Şifayı Yüreğinde Ara Siz Genç Kalın  

858,500Konular
982,369Mesajlar
32,972Kullanıcılar
estergon37Son üye
Üst Alt