Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Doymak bilmiyor musunuz? İşte sebebi:

Doymak bilmiyor musunuz? İşte sebebi:
0
57

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Doymak bilmiyor musunuz? İşte sebebi: doymak bilmiyor musunuz işte sebebi Doymak bilmiyor musunuz? İşte sebebi: arial, helvetica, sansserifBir türlü doymak bilmiyorsanız masanızı donattığınız yiyeceklere bir göz atın Ola Ki de seçiminizi yanlış yapıyorsunuzdur arial, helvetica, sansserifÇünkü bazı yiyecekler sizi kurt gibi acıktırırken bazıları uzun süre tok tutar Peki hangi yiyecekler acıktırır, hangileri iştah kapatır? İştah kapatan yiyecekler Avokado: B6 vitamini deposudur Kansere karşısında koruyucu etkisi vardır Tok tutan avokadoyu kendinizi aç hissettiğiniz zamanlarda yiyebilirsiniz Çavdar Ekmeği: Yapılan diyetlerin hepsinde kepek ekmeğinden bahsedilse de aslında çavdar ekmeğinin tok tutan etkisi yadsınamaz Hatta beyaz buğday ekmeğine tarafından yüzde 50 oranında daha fazla doyma duygusal verir Dil Peyniri: Gün içerisinde özlem hissettiğinizde atıştırabileceğiniz faydalı bir gıda olmasının yanında proteinli yapısından nedeniyle tok tutma özelliğine de sahiptir Böğürtlen: Kendinizi aç hissettiğinizde bir kase yoğurdun içine karıştıracağınız böğürtlen sizi bir süre tok tutar Böğürtlen çok pozitif antioksidan içerir, böylece de yararlıdırlar Sardalya: Protein deposudur Kan şekeri seviyesinin dengelenmesini sağlar Bu sayede tokluk şehvetli verir Keza metabolizmanın harekete geçmesini sağlar Elma: Yapılan diyetlerde ara öğün olarak elma tavsiye edilir bunun nedeni ise tok bağnaz özelliğinin olmasıdır Kalorisi az olan elmayı acıktığınızda yerseniz bir süre daha tok hissedersiniz Kepekli Makarna: Jurnal yiyecek tüketiminde manâlı bir yere sahip olan lifli besinlerdendir Bu besinler yendikten sonradan hacimlerinin yüzde 20’si değin genişleme özelliğine sahip oldukları için tokluk hissi verirler Esmer Pirinç: Kan şekerini dengede tutarak arzu hissinin önüne geçen karbonhidratların başında gelen esmer pirinç, uzun vakit acıkmamanızı sağlar bu nedenle yemeklerinizde esmer pirince yer verin Yulaf Ezmesi: Tokluk ve şişkinlik duygusal veren besinlerin başında kazanç Lakin yulaf ezmesini süt ile yok su ile yapmakta fayda vardır Sütle yapıldığında ise sütü tercih edin Badem: Günde iki avuç uyumlu olarak yenecek bademin, tokluk duygusal vererek obeziteye karşısında müzadelede yardımsever olduğu yapılan çalışmalar ile kanıtlanmış bir hakiki Brokoli: Brokolide vücuttaki insulin dengesini koruyan krom bulunur Kan şekerinin düşmesini engelleyen krom doğru istek hissetmezsiniz Yumurta: Çok pişmiş yumurta da tok tutan yiyecekler arasındadır Hazırlanması kolay olan yumurta protein açısından da zengindir Protein sizi tok tuttuğu için basit basit acıkmazsınız Donmuş Yoğurt: Dondurma isteğinizi donmuş yoğurt yiyerek karşılayabilirsiniz Meyveli donmuş yoğurt yediğinizde ayrıca karnınızı tok tuttuğunu hissedecek, keza de pozitif kalori almamış olacaksınız Sebze Çorbası: Çorba, atıştırmak için ideal olmasa da eksik kalorisi ve tok tutan etkisi ile idealdir Acıktığınızda bir kase çorba açlığınızı bastırır Çilek: Canınız fazla pozitif tatlı istediğinde bir kap dolusu çilek yiyebilirsiniz Çileklerin üzerine bir tatlı kaşığı pudra şekeri de dökerseniz tatlı yemiş değin olursunuz Hem çilek tok hissetmenizi sağlar Balık: Balıkta bulunan iyot, tiroit hormonlarının yapımı için gereklidir ve özlem duygusunun gelişmesini engeller Ihlamur: Yemek Yemek saatine yakın içilen ıhlamurun, hastalıklara faydasının yanı sıra iştahı kapatan etkisi de var Tok kalmak için yapmanız gerekenler Glisemik endeksi düşük besinler: Kesintisiz acıkıyor ve bunun önüne geçmek istiyorsanız, glisemik endeksi düşük besinleri tüketmelisiniz Glisemik endeks, yenilen herhangi bir besinin kan şekerini yükseltme yeteneğidir Tükettiğiniz beslenme, kan şekerini ne kadar uzun zamanda ve eksik miktarda yükseltiyorsa, glisemik endeksinin düşük olduğunu belirtir Bu besinler, bireyin daha uzun vakit tok kalmasını sağlar Karbonhidratlar: Karbonhidratlar kepek, buğday gibi tahıl ürünlerinde, sebze ve meyvelerde bulunur İçeriğindeki lifler, sindirim sistemini harekete geçirir Keza bu besinler insanı tok tutarak özlem hissini engeller Triptofan: Proteinlerin büyük bir bölümünde bulunan bir değişiklik aminoasittir Triptofan, vücutta serotoninin oluşmasında ve hücrelere taşınmasında önemli bir görev alır Serotonin ise iştah etkisini azaltır Bilhassa muz, avokado, yulaf ve peynirde bulunur Krom: Krom vücuda insülin dengesini korur Bu denge kan şekerinin düşmemesini veya azalmaması açısından çok önemlidir Kan şekerinin düşmesi açlığa yol açar Krom ihtiyacınızı yerine getirmek için fındık, ceviz gibi kabuklu yemişler ve tahıl ürünleri yemek yemek gerekir Albümin: Bir tür taşıyıcı proteindir Can sıkıntısını giderir ve iştahı kapar Bu protein, triptofanı oluşturarak beyine taşır ve serotonin üretimini arttırır Bezelye, fıstık ve fasulyede bulunur Fruktoz: Meyvelerden elde edilen doğal şekerdir Fruktoz kan şekeri dengesini kuşkusuz etkilemez Keza yemek sonrası tatlı ihtiyacı duymanızı engeller Çilek ve bal früktozun kaynağıdır İyot: Tiroid hormonlarının yapımı için gereklidir Arzu duygusunu engeller Balık, iyotlu tuzlu ve soğanda bulunur Acıktıran yiyecekler Greyfurt: Perhiz yapıyorsunuz uzakta durmanız gerekenlerden biri de greyfurttur Kansere karşı koruyucu olan greyfurdun kötü yanı iştah açıcı özelliğinin de bulunmasıdır Karalahana: Karaciğer ve bazı kan kanseri türlerine de iyi gelen kara lahana, hem iyi bir iştah açıcıdır Patates: Patatesin yapısında bulunan bileşikler kan basıncını düşürücü tesir gösterir; bu endenle glisemik endeksi yüksek olan yiyecekler arasında yer alan patates, bilhassa kızartma biçiminde pişirilirse çok çabuk acıkmanıza neden olur Kırmızı Biber: Kolesterolü önleyici özelliği yer alan kırmızı biber iştah açar böylece acı bir yemek yediğinizde doyduğunuzu çok kolay anlayamazsınız Nohut: Mideyi temizleyerek iştah açan nohut, afiyet açısından faydalı olsa da kilo verirken çok fazla tüketilmemesi gereken bir kurubaklagildir İncir: Kilo aldırıcı özelliği bulunan incir iştah açar, böylece diyet döneminde yemeniz tavsiye edilmez Havuç: Havucun kalorisi ve glisemik endeksi öteki sebzelere kadar daha yüksektir bu nedenle acıktırıcı özelliği olan havucun diyetlerde bulunmaması gerekir Tuz: Tuzlu iştah açıcı özelliğe sahiptir Fazla tuzlu bir besinin arkasından tatlı yeme isteğinin doğması, kan şekerinizdeki dalgalanmalar yüzündendir Bilhassa diyette tüketimden kaçınılmalıdır Tarçın: Kokusuyla özellikle tatlıların vazgeçilmezi olan tarçın da fazla ivedi acıktıran baharatlardandır Mısır: Glisemik endeks değerinin yüksek olması sebebiyle kan şekeri seviyesini yükselten darı, yendikten sonra açlı8k hissi uyandırır böylece diyet yapanların uzak durması gereken bir besindir İştahınızı kesecek yöntemler • Beyin, vücutta enerjinin azaldığını ayrım eder etmez açlık hissetmenize yol açan kimyasal maddeler salgılarlar Bu kimyasal maddeleri salgılayan kısım, aynı zamanda duyguları yoklama eder ve sıkıldığımız ve kendimizi kötü hissettiğimizde hemencecik buzdolabına koşmamızın sebebi budur • Yemeklerin tadı, kokusu ya da görüntüsü de açlık duygusuna niçin olabiliyor • Yapılan araştırmalara göre, damak zevki duyusunu öbür tatlarla hoşnutluk etmek, daha eksik miktarla yetinmeyi sağlıyor • Su içmek kendinizi tok hissetmeniz açısından önemli Hem vücudunuz susamış kaldığında çoğu vakit istek hissine aynı sinyaller gönderiyor Bol su içmek, bedeninizin su istediği zamanlarda yemeğe yönelmenizi engelleyecektir • Yiyecekleri uzun süre çiğnedikten sonra yutkunmak, beynin vücuda giren besinleri kaydetmesine müsade saptamak anlamına giriyor Bu sayede damak zevki duygusu da hoşnutluk oluyor Böylece doyduğunuzu anlamanızla, yemeye son vermeniz arasındaki süre kısalıyor • Egzersizleriniz zorlaştıkça cisim ısınız artar ve daha fazla kalori yakmaya başlarsınız Bu Nedenle egzersizi peşine düşüp takip eden birkaç saat boyunca iştahınız bastırılmış olur • Öğün aralarında dayanılmaz atıştırma duygusunu dişlerinizi fırçalayarak erteleyebilirsiniz arial, helvetica, sansserif arial, helvetica, sansserif arial, helvetica, sansserifalıntı  
 
858,505Konular
982,755Mesajlar
33,063Kullanıcılar
netflixdunySon üye
Üst Alt