Dopdolu Biber Dolması Tanımı İçin Gereçler
- 2 kuru soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 maydanoz
- 1 nane
- 1 dereotu
- 500 gram kıyma
- 1,5 2 kg dolmalık biber
- 2 büyük domates
- Karabiber
- Tuz
- Kuru nane
- Kimyon
- 1 yahut yarım çay bardağı pirinç
Dopdolu Biber Dolması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğanlar ve sarımsakları küçük doğrayalım birebir halde bütün taze otlarımızı kabuğu soyulmuş domateslerin küp küp doğrayalım bunlar hazır olarak kalsın.
- Kıymayı tencereye alarak kavurmakla başlayalım sırasıyla yağı ekleyerek soğan sarımsak salça ekleyerek kavurmaya devam edelim.
- Domatesleri ek edip 1 silme çay kaşığı kimyon 1 er tatlı kaşığı tuz karabiber ekleyelim daha sonra pirinç ve otlarımızı ek edip pişmeye bırakalım.
- Üstü kapalı kısık ateşte, kapatmamıza yakın kuru nane ekleyelim yeniden 1 tatlı kaşığı (Ben sevdiğim için biraz daha fazla ekledim kimyon hariç tüm baharatları)
- Dolmalık biberleri temizledikten sonra soğuyan harcımızı doldurmaya başlayalım bir yemek kaşığı salçayı su ile açalım tencerenin dibinede biraz sıvı yağ salçalı su ekleyerek dizelim.
- Daha sonra salçalı suları koyup iç harcı pişmiş ve kabuklar ince olduğundan ötürü kısık ateşte pişirmeye bırakalım servi edelim( ben taze fesleğen yapraklarıyla servis ettim.
- Biberlerin üst kısımlarını eşim sevmediğinden ötürü koymadım menemenlik ayırdım ve 1 kg biber kullandım iç harcımı öbür bir yere kullanacağım lezzetli olursa paylaşırım evvel denemeliyiz
) afiyet olsun
.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.