Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dopdolu Biber Dolması

Hoş geldin! premiumbird tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Dopdolu Biber Dolması
0
41

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
111
dopdolu-biber-dolmasi.jpg

Dopdolu Biber Dolması Tanımı İçin Gereçler

• 2 kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 maydanoz
  • 1 nane
  • 1 dereotu
  • 500 gram kıyma
  • 1,5 2 kg dolmalık biber
  • 2 büyük domates
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kuru nane
  • Kimyon
  • 1 yahut yarım çay bardağı pirinç

Dopdolu Biber Dolması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Soğanlar ve sarımsakları küçük doğrayalım birebir halde bütün taze otlarımızı kabuğu soyulmuş domateslerin küp küp doğrayalım bunlar hazır olarak kalsın.
  2. Kıymayı tencereye alarak kavurmakla başlayalım sırasıyla yağı ekleyerek soğan sarımsak salça ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  3. Domatesleri ek edip 1 silme çay kaşığı kimyon 1 er tatlı kaşığı tuz karabiber ekleyelim daha sonra pirinç ve otlarımızı ek edip pişmeye bırakalım.
  4. Üstü kapalı kısık ateşte, kapatmamıza yakın kuru nane ekleyelim yeniden 1 tatlı kaşığı (Ben sevdiğim için biraz daha fazla ekledim kimyon hariç tüm baharatları)
  5. Dolmalık biberleri temizledikten sonra soğuyan harcımızı doldurmaya başlayalım bir yemek kaşığı salçayı su ile açalım tencerenin dibinede biraz sıvı yağ salçalı su ekleyerek dizelim.
  6. Daha sonra salçalı suları koyup iç harcı pişmiş ve kabuklar ince olduğundan ötürü kısık ateşte pişirmeye bırakalım servi edelim( ben taze fesleğen yapraklarıyla servis ettim.
  7. Biberlerin üst kısımlarını eşim sevmediğinden ötürü koymadım menemenlik ayırdım ve 1 kg biber kullandım iç harcımı öbür bir yere kullanacağım lezzetli olursa paylaşırım evvel denemeliyiz:)) afiyet olsun ☺️.

858,505Konular
982,771Mesajlar
33,066Kullanıcılar
bulo1337Son üye
Üst Alt