
Donut Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yumurta ( küçük boy)
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar un (yaklaşık 2,5-3 su bardağı)
- Sıvı yağ
- 250 gram benmari usulü eritilmiş çikolata (ben bitter kullandım)
- Renkli pasta süsleri
Donut Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alın ve karıştırın .
- Unu üzerine azar azar ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.
- Un miktarı değişebilir. 30 dk mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamuru beze yapın ve 1 parmak kalınlığında açıp yuvarlak geniş ağızlı bir bardakla daireler elde edin .
- Bir şişe kapağı ile de ortalarına delik açın.
- Fazla kalan hamurları toplayıp tekrar açın ve aynı işlemi hamur bitene kadar devam edin .
- Daha sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- 20 dk mayalanmaya bırakın.
- Geniş bir tavaya yağınızı alın ve ısıtın hamurları arkalı önlü kızarana kadar pişirin.
- Soğuduktan sonra benmari usulü eritilmiş çikolataya donutun bir tarafını batırın ve istediğiniz gibi süsleyin afiyet olsun ????.