
Donut Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı su
- 50 gram margarin
- 1 paket kuru maya
- 1 cimdik tuz
- 3 yemek kaşığı şeker
- 3 su bardağı un
- 120 gr sütlü çikolata
- 60 gram beyaz çikolata
- 60 gram karamelli çikolata
- Renkli pasta süsleri
Donut Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Ilık süt ve suyu yoğurma kabına alıyoruz .
- Şekeri ve mayayı ekleyip mayanın etkinleşmesini sağlıyoruz.
- Sonra yumurta oda ısısındaki margarini ekliyoruz.
- Sonra unu ekleyip ele yapışan bir hamur yapıyoruz.
- Hamuru mayalandırıyoruz.
- Mayalanan hamurun havasını yoğurma kabında alıyoruz un serpilmiş tezgaha alıp beze yapıyoruz.
- Elimizle açıyoruz yumuşak bir hamur olduğu için açılıyor esasen.
- 1 cm kalınlığında açıyoruz ,ben kavanozla halleri verdim ortasındaki açıklığı da şurup kapağıyla verdim.
- Tezgaha yağılı kağıt serdim üzerine dizdim.
- Üstüne bir bez örttüm yarım saat mayalandırdım.
- Bu ölçülerden 30 tane çıkıyor.
- Harlı ateşte kızartmadan pişiriyoruz.
- Benmari erittiğimiz çikolatalarla süslüyoruz.
- Donutlarımızın büsbütün soğuması gerekiyor.