
Donut (2 Tariflik) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 2 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 paket indesit maya
- 1 cimdik tuz
- 4 yemek kaşığı şeker
- 6 su bardağı un
- Göz kararı sıvı yağ
- 200 gr kuvertür bitter çikolata
Donut (2 Tariflik) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle süt ve suyumuzu ılıtalım.
- Daha sonra yoğurma kabına alalım.
- Üzerine maya, yumurta ,şekeri ve tuzu ilave edelim ve güzelce karıştırdıktan sonra yavaş yavaş un ilave ederek yoğuralım ele yapışmayan yumuşak bir kıvamı olacak un miktarı değişebilir.
- Yoğurduğumuz hamuru 30dakika mayalandıralım.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alıp un serptiğim yerde elimizle bastırıp donut kalıbıyla şekil verelim.
- Kalıbı olmayan su bardağı ve pet şişe kapağıyla yapabilir.
- Yağı tavaya alalım .
- Kızdıktan sonra hamurları orta ateşte önlü arkalı pişirelim.
- Ilıdıktan sonra benmari eritilmiş çikolataya batıralım ve isteğe bağlı süsleyip dolapta soğuttuktan sonra servis edelim.