Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Donma Olayında İlk Yardım

Donma Olayında İlk Yardım
0
106

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Donmalarda İlk Yardım
Donan Kişiye İlk Yardım Nasıl Yapılır
Donmada İlk Yardım

Donma olayı, kişinin uzun sure soğukta kalması sonucu oluşan bir durumdur Soğuğun fiziksel etkisi sonucu oluşan donma olayı, ortamdaki bazı şartlara bağlı olarak cabuklaşabilir Donmayı cabuklaştıran şartlar arasında ortamın nem oranı, kişinin alkollu oluşu, soğukta kalma suresi, vucudun zayıf olması vb sayılabilir Uşume ile başlayan donma olayı sırasında kişide baş ağrısı, gorme bozukluğu, halsizlik, uyku hali vb durumlar oluşur Daha sonra kan dolaşımında bozukluklar meydana gelir

DONMUŞ BİR KAZAZEDEYE İLK YARDIM

• Yolda donmuş birini gorduğunuz zaman onu derhal arabanı*za ahp uzerini sıkıca ortunuz
• Eğer yaya iseniz ve kazazede de baygın bir halde ise, onu derhal sırtlayıp meskun bir yere taşıyı*nız
• Donmuş bir kimseyi sakın sıcak sobanın yanına yatırmayı*nız Sobasız serin bir odaya alınız
• Evvela soğuk suya batırılmış bezlerle donmuş yerleri fazla bastırmadan oğuşturunuz
• Dokular yumuşayıp kan deveram başlaymca ıhk suya batırılmış bezlerle masaja devam ediniz
• Kazazede kendine gelince onu ıhk bir kuvete oturtabilirsiniz Banyoriun suyunu yavaş yavaş ısıtarak şahsın iyice kendine gel*mesini sağlaymız
• Banyodan cıkardığınız kazazedenin vucudunu kuruladıktan sonra ona sıcak sut veya cay iciriniz
• Yatağa yatırıp istirahat ettiriniz

DIKKAT Donmuş bolgeye birden bire sıcak tatbik ettiğiniz za*man damarları zedeleyip kangrene sebeb olacağınızı unutmayı*nızDIKKAT

858,506Konular
982,855Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt