Döner (Almanyada Türklere Ait Meşhur Döner) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg tavuk göğsü
- 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 -3 yemek kaşığı kırmızı tatlı toz biber
- Tuz
- Marul
- Soğan
- Domates
- İnce kesilmiş mor lahana çok yakışıyor
- Sos
- Pita ekmeği
- Acı pulbiber
Döner (Almanyada Türklere Ait Meşhur Döner) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önemli olan tavuk göğsünün buzlu olması ben dondurucudan çıkardıktan 1-2 saat sonra gösterdiğim gibi çok ince dilim şeklinde kestim buzlu eti ince kesmesi çok daha kolay.
- Kestikten sonra soslayıp buzdolabında 1 saat dinlendirdim.
- Ardından yüksek ısıda sıvıyağında etleri kızarttım.
- Pita ekmeğin arasına soğan, marul ,domates ve sos ile servis edin herkese afiyet olsun.