
Dondurucuya Et Kavurma Tanımı İçin Materyaller
- 5 kilo kuşbaşı dana eti
- 750 gram iç yağ
- Tuz
Dondurucuya Et Kavurma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel iç yağı büyük tencereye alıp kısık ateşte sıvı hale getirin, tamamı eridikten sonra üzerinde erimeyen kıkırdak kısmı kalacak onları farklı bir kaba alın.
- Etinizi tencereye koyun evvel suyunu salıp çekinceye kadar harlı ateşte daha sonra az suyu kalınca çok zayıf ateşte kapağını kapatarak pişirin. En son suyunu çekince tuzunu atın karıştırın.
- Yaklaşık 2 iki buçuk saatte yumuşacık kavurmamız hazır. Büyük sini ya da tepsiye döküp ortada karıştırarak düzgünce soğutun. Daha sonra kullanacağınız kadar küçük poşetlere koyarak dondurucuya kaldırın.
- İsterseniz streç sinema ile bir kısmını rulo yapıp kaldırabilirsiniz. İmambayıldı, patates patlıcan oturma, türlü vs için çok pratik oluyor.