iltasyazilim
FD Üye
Dondurucuda Yaş Yufka Kış Hazırlığı Tarifi İçin Malzemeler
*5 kg un
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Aldığı kadar un
*Tuz
*Buzdolabı poşeti
Dondurucuda Yaş Yufka Kış Hazırlığı Tarifi Yapılışı Her yaz yapıp dondurucuya koyduğum yufka tarifini vermek istiyorum bilen var mı bilmiyorum ama denemenizi tavsiye ederim
Börek yapacağımız zaman akşamdan çıkarıp buzdolabına koyun sabaha kadar çözülecektir Yada mikrodalga fırınınız varsa onda buzunu çözdürebilirsiniz
Hamur yoğuracağımız kabın içine unu, sıvı yağı, tuz ve suyu ekleyip kulak memesinden çok az sert olacak şekilde yoğurun Üzerini örtüp 10 dakika dinlendirin
Daha sonra açacağımız masanın üzerine un serpip hamuru boşaltıp ikiye bölün ve iyice yoğurup yumaklar yapın unlanmış tepsiye dizilir ve nemli bir bezle üzerlerini örtün ki*hamurun üzeri kabuk tutmasınYufkaları tek tek açıp 6 şarlı şekilde üst üste sacın üzerinde pişirilir Yani önce 1 adet yufkayı arkalı önlü pişirin Sonra üzerine 1 tane daha koyup çevirip onuda pişirin böylece 6 tane yufka üst üste pişirmiş oluyoruz ve ikiye katlayıp tekrar katlayın üçgen şekil verip biraz Soğutun buzdolabı poşetine koyup ağzını iyice bağlayın ve dondurucuya kaldırın
*5 kg un
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Aldığı kadar un
*Tuz
*Buzdolabı poşeti
Dondurucuda Yaş Yufka Kış Hazırlığı Tarifi Yapılışı Her yaz yapıp dondurucuya koyduğum yufka tarifini vermek istiyorum bilen var mı bilmiyorum ama denemenizi tavsiye ederim
Börek yapacağımız zaman akşamdan çıkarıp buzdolabına koyun sabaha kadar çözülecektir Yada mikrodalga fırınınız varsa onda buzunu çözdürebilirsiniz
Hamur yoğuracağımız kabın içine unu, sıvı yağı, tuz ve suyu ekleyip kulak memesinden çok az sert olacak şekilde yoğurun Üzerini örtüp 10 dakika dinlendirin
Daha sonra açacağımız masanın üzerine un serpip hamuru boşaltıp ikiye bölün ve iyice yoğurup yumaklar yapın unlanmış tepsiye dizilir ve nemli bir bezle üzerlerini örtün ki*hamurun üzeri kabuk tutmasınYufkaları tek tek açıp 6 şarlı şekilde üst üste sacın üzerinde pişirilir Yani önce 1 adet yufkayı arkalı önlü pişirin Sonra üzerine 1 tane daha koyup çevirip onuda pişirin böylece 6 tane yufka üst üste pişirmiş oluyoruz ve ikiye katlayıp tekrar katlayın üçgen şekil verip biraz Soğutun buzdolabı poşetine koyup ağzını iyice bağlayın ve dondurucuya kaldırın