
Dondurucuda Saklamalık Pişi Hamuru (Derin Dondurucu İçin) Tanımı İçin Materyaller
- 8 adet yumurta
- 1000 kg yoğurt
- 1800 gram un
- 2 yemek kaşığı karbonat
- 1 yemek kaşığı tuz
Dondurucuda Saklamalık Pişi Hamuru (Derin Dondurucu İçin) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tartı kullanırsanız güzel olur.
- Evvel yumurta ,sonra yoğurt düzgünce yedirilir.
- Gerisinde un elenir.
- Tuz ,karbonat eklenir hamur yoğrulur.Un asla eklemeyin hiç bişey.Cıvıksa cıvık kalsın hamuru 7 kesime ayırın.
- Streç sinema açın az un serpin kesimleri tek tek koyun streçleyin.
- Dondurucuya atın.
- Pişirmeden 2 saat evvel çıkarın.
- Unla açın.
- Kalıpla kesin dinlenmesi kural sonra bol yağda üzerine yap atarak pişirin.