iltasyazilim
FD Üye
Dondurucuda İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
*4 su bardağı ince bulgur
*2 buçuk su bardağı irmik
*3 çay bardağı un
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı salça
*Sıcak su
İç harcı için:
*1 kg kıyma
*8 adet kuru soğan
*3 yemek kaşığı zeytin yağı
*1 yemek kaşığı salça
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı pul biber
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı kimyon
Dondurucuda İçli Köfte Tarifi Yapılışı İlk önce ince bulguru, irmiği, tuzu ve karabiberi derin bir kaba alıp göz kararınca sıcak su ile ıslatıyoruz Yaklaşık 15 dakika bekledikten sonra ununu ve salçasını da ekleyip elimizi sürekli suya batırıp yoğurmaya başlıyoruz İyice yoğurduktan sonra köfteden bir parça koparıp kabın içine hızlıca atıyoruz ve eğer köfte çatlamıyorsa olmuş demektir Köftemiz bir kenarda dinlenirken biz iç harcımızı yapalım Aslında bir gün öncede iç harcı hazırlanıp dolaba konulursa daha iyi olur Çünkü iç harcının donuk olması gerekiyor Evettt bir tencerenin içine yağı ve kıymamızı koyalım Bir süre pişen kıymamızın üzerine küçük küçük doğradığımız soğanları ve baharatlarını ilave ediyoruz Soğanlarımız da piştikten sonra iç harcımızı ocaktan alıp soğumasını bekliyoruz Daha sonra köftemizden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizi ıslatıp yuvarlak yapıp içini oyuyoruz ve iç harcımızı ilave edip güzel bir şekilde ağzını kapatıyoruz Bu şekilde hazırladığımız köfteleri tepsiye dizip buzluğa atıp şokluyoruz Şoklanmış köfteleri buzdolabı poşetlerine istediğimiz kadar koyup tekrar buzluğa atıyoruz İhtiyaç duyulduğu zaman kızgın yağa buzları çözülmeden köftelerimizi atıyoruz ve afiyetle yiyoruz ))
*4 su bardağı ince bulgur
*2 buçuk su bardağı irmik
*3 çay bardağı un
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı salça
*Sıcak su
İç harcı için:
*1 kg kıyma
*8 adet kuru soğan
*3 yemek kaşığı zeytin yağı
*1 yemek kaşığı salça
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı pul biber
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı kimyon
Dondurucuda İçli Köfte Tarifi Yapılışı İlk önce ince bulguru, irmiği, tuzu ve karabiberi derin bir kaba alıp göz kararınca sıcak su ile ıslatıyoruz Yaklaşık 15 dakika bekledikten sonra ununu ve salçasını da ekleyip elimizi sürekli suya batırıp yoğurmaya başlıyoruz İyice yoğurduktan sonra köfteden bir parça koparıp kabın içine hızlıca atıyoruz ve eğer köfte çatlamıyorsa olmuş demektir Köftemiz bir kenarda dinlenirken biz iç harcımızı yapalım Aslında bir gün öncede iç harcı hazırlanıp dolaba konulursa daha iyi olur Çünkü iç harcının donuk olması gerekiyor Evettt bir tencerenin içine yağı ve kıymamızı koyalım Bir süre pişen kıymamızın üzerine küçük küçük doğradığımız soğanları ve baharatlarını ilave ediyoruz Soğanlarımız da piştikten sonra iç harcımızı ocaktan alıp soğumasını bekliyoruz Daha sonra köftemizden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizi ıslatıp yuvarlak yapıp içini oyuyoruz ve iç harcımızı ilave edip güzel bir şekilde ağzını kapatıyoruz Bu şekilde hazırladığımız köfteleri tepsiye dizip buzluğa atıp şokluyoruz Şoklanmış köfteleri buzdolabı poşetlerine istediğimiz kadar koyup tekrar buzluğa atıyoruz İhtiyaç duyulduğu zaman kızgın yağa buzları çözülmeden köftelerimizi atıyoruz ve afiyetle yiyoruz ))