Yaz mevsiminin ahir tam olgunlaşan fasulye ve barbunyayı kışın da enfes bir biçimde yemek için dondurucuda saklamak en ülkü usullerden biridir. Kışlık hazırlamanın tam devranı olduğuna nazaran sizler de dondurucu için barbunyayı hazırlayabilirsiniz. Nasıl mı? Kışlık barbunya hazırlamanın yollarına metnimizden kolay kolay ulaşabilirsiniz.
Barbunya, fasulyenin bir varyetesidir. Vitamin ve mineral bedeli yüksek olan barbunya baklagiller familyasından geliyor. Birçok yemek çeşidine eşlik eden bu azık lif bakımından epeyce zengindir. Sağlıklı beslenmek ismine ülkü bir besin olan barbunya dış görünümü benekli ve al tonlarda olup daha şişkin bir yapıya sahiptir. En kıymetli özelliği metabolizmayı faal olarak tertipli çalışması olan barbunya, B1, B2, B3, B5 ve B6 vitamini bakımından hayli güçlü bir yapıya sahiptir. Münhasıran kolesterol hastası olanlar için eksiksiz bir yiyecek olan bu besin, içerisinde bulunan antioksidanlar muaf radikallere karşı uğraş etmektedir. Yaz aylarında fasulyenin kurusundan elde edilen barbunyaları kışında enfes bir formda tüketmek isteyenler için en pratik yol konserve ve poşetlemedir. Kışın da tıpkı yaz mevsimindeki tazeliğiyle barbunya tüketmenin yolu aslında çok kolay. Yalnızca 4 adımda, bozulmadan, lezzetini kaybetmeden barbunya saklamak istiyorsanız kesinlikle hazırladığımız adımları takip edebilirsiniz.
Taze olan barbunyaları ayıklayarak bol suyun içerisinde şıkça yıkayın. Yıkadıktan sonra sularının süzdürülmesi için bir kenara alın. Bu sırada bir tencerenin içerisine su koyun ve kaynatın. Su ısınınca ayıkladığınız barbunyaları içerisine koyun.
10 dakika kadar haşlanan barbunyaları buz ve soğuk su dolu kabın içerisinde 30 saniye kadar bekletin.
Ardından kevgir yardımıyla süzdürerek bir kaba aktarın. En son buzdolabı poşetlerine koyarak ağzını şıkça bağlayın.
Dizdikten sonra buzdolabına koyabilirsiniz. Bu halde uzun müddet saklayabilirsiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.