
Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı İçin Materyaller
- 1.5 su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 100 gram tereyağı yahut margarin
- Dondurma
- Ceviz ve tahin
Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel süt şu ve şekeri bir tencereye alıp altı kısık formda ocağa alalım. Daha sonra irmiğimizi kavurmaya geçelim.
- Tavamıza yağı koyup eriyinceye kadar bekleyelim. İrmiğimizi koyup güzelce orta ateşte kavuralım.
- Kavrulan irmiğimizin üstüne şerbetimizi ek edip güzelce şerbetimiz çekilene kadar durmadan karıştıralım ve ocağımızın altını kapatalım.
- Daha sonra yarım saat bekletip istediğimiz formda servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun hanımlar.