
Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı İçin Materyaller
- 250 gram teremyağ yada margarin
- 250 gram irmik
- 1 bardak süt
- Yarım bardak su
- 1b ardak şeker
- Dondurma
- (ben çikolata ile süsledim)
Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Âlâ akşamlar
- Su süt ve şekeri bir tencerede şeker eriyene kadar ısıtıyoruz.
- Tıpkı vakitte teremyağı öteki bir tencereye alıp eritiyoruz ve irmiği ekliyoruz.
- Tahta bir kaşıkla kavuruyoruz. İstediğiniz rengi alana kadar kavurabilirsiniz.
- Sonra süt olan tencereyi irmiğin içine döküyoruz. Ocağın alını kısıp koyu kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Kıvamı olduğunda tencerenin kapağını kapatıp 5dk demlenmesini bekleyelim.
- Bu esnada bir kase ve dondurmayı tezgaha alalım.
- Kaseye evvel irmiği kaşıkla bastırarak yayalım ortasına dondurma koyup tekrar irmik helvası ekleyelim. Bir tabağa karşıt çevirip dilediğiniz üzere süsleyip servis edebilirsiniz.Afiyet olsun
.