Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Dondurmalı İrmik Helvası

Dondurmalı İrmik Helvası
0
53

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
106
dondurmali-irmik-helvasi-11.jpg

Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı İçin Materyaller

• 250 gram teremyağ yada margarin
  • 250 gram irmik
  • 1 bardak süt
  • Yarım bardak su
  • 1b ardak şeker
  • Dondurma
  • (ben çikolata ile süsledim)

Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır

Âlâ akşamlar :) çok beğenilen bir tat ile buradayım ????????.
  1. Su süt ve şekeri bir tencerede şeker eriyene kadar ısıtıyoruz.
  2. Tıpkı vakitte teremyağı öteki bir tencereye alıp eritiyoruz ve irmiği ekliyoruz.
  3. Tahta bir kaşıkla kavuruyoruz. İstediğiniz rengi alana kadar kavurabilirsiniz.
  4. Sonra süt olan tencereyi irmiğin içine döküyoruz. Ocağın alını kısıp koyu kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Kıvamı olduğunda tencerenin kapağını kapatıp 5dk demlenmesini bekleyelim.
  5. Bu esnada bir kase ve dondurmayı tezgaha alalım.
  6. Kaseye evvel irmiği kaşıkla bastırarak yayalım ortasına dondurma koyup tekrar irmik helvası ekleyelim. Bir tabağa karşıt çevirip dilediğiniz üzere süsleyip servis edebilirsiniz.Afiyet olsun :).

Similar threads

Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı İçin Materyaller Yarım paket margarin2 bardak irmik2 bardak süt+yarım bardak su1,5 bardak şekerSevdiğiniz rastgele bir dondurma Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Birinci olarak tavaya margarini alıp, eritelim. Erittiğimiz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı İçin Materyaller 60 gram tereyağıÇeyrek bardak sıvı yağ1 su bardağı irmik1 su bardağı toz şeker1 su bardağı suDolmalık fıstık( ben ceviz kulandım)Sade maraş dondurması Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı Yapılışı Süt su ve şeker eriyene kadar karıştırın tavada...
Cevaplar
0
Görüntüleme
103
Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler 500 gram irmik1 paket margarin yahut tereyağı Şerbeti için 2 su bardağı süt1 su bardağı su1,5 su bardağı şekerSade dondurma (çikolatalı, vanilyalı, kaymaklı istediğinizi koyabilirsiniz Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
116
Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler Şerbeti için: 4 su bardağı süt1 su bardağı su2 su bardağı şeker Helvası için: 500 gr irmik250 gr (1 paket) margarin Süslemesi için: Fındık Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk olarak şerbetimizi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı İçin Gereçler 1,5 su bardağı irmik100 gram tereyağı1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ Şerbeti için; 1,5 su bardağı şeker1 su bardağı süt1 su bardağı sıcak su Üzeri için; CevizToz fıstık Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı Yapılışı Öncelikle şerbeti...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
858,500Konular
982,386Mesajlar
32,979Kullanıcılar
kara kartalSon üye
Üst Alt