iltasyazilim
FD Üye
Helva için
250 gr irmik
500 ml süt
500 gr toz şeker
175 gr tereyağı
40 gr çam fıstığı
Çikolata sos için
100 gr kuvertür çikolata
70 ml süt
30 gr margarin
Sunum için
60 gr kaymaklı dondurma
1 dal taze nane
Dondurmalı irmik helvası hazırlanışı
Tereyağını tavada ısıtın Fıstıkları ekleyip kavurun İrmiği ilave edin Ayrı bir yerde süt ve şekerin yarısını karıştırıp kaynatın İrmik pembeleşinceye kadar kavurun Üzerine kaynayan şekerli sütü aktarıp 10 dakika kısık ateşte demlendirin Ocaktan alıp kalan şekeri üzerine serpip karıştırın Soğumaya bırakın Sos için, sos tenceresinde sütü kaynatın İçine çikolata ve margarini ilave edip karıştırın Ocaktan alıp malzemeler karışıncaya kadar çırpın Helvayı bir kasenin içine ortası boş kalacak şekilde yerleştirin Ortasına kaymaklı dondurma ilave ettikten sonra tekrar irmikle kapatıp servis yapacağınız tabağa ters çevirin Üzerine çikolatalı sos gezdirip nane yaprağıyla süsleyin ve servis yapın
250 gr irmik
500 ml süt
500 gr toz şeker
175 gr tereyağı
40 gr çam fıstığı
Çikolata sos için
100 gr kuvertür çikolata
70 ml süt
30 gr margarin
Sunum için
60 gr kaymaklı dondurma
1 dal taze nane
Dondurmalı irmik helvası hazırlanışı
Tereyağını tavada ısıtın Fıstıkları ekleyip kavurun İrmiği ilave edin Ayrı bir yerde süt ve şekerin yarısını karıştırıp kaynatın İrmik pembeleşinceye kadar kavurun Üzerine kaynayan şekerli sütü aktarıp 10 dakika kısık ateşte demlendirin Ocaktan alıp kalan şekeri üzerine serpip karıştırın Soğumaya bırakın Sos için, sos tenceresinde sütü kaynatın İçine çikolata ve margarini ilave edip karıştırın Ocaktan alıp malzemeler karışıncaya kadar çırpın Helvayı bir kasenin içine ortası boş kalacak şekilde yerleştirin Ortasına kaymaklı dondurma ilave ettikten sonra tekrar irmikle kapatıp servis yapacağınız tabağa ters çevirin Üzerine çikolatalı sos gezdirip nane yaprağıyla süsleyin ve servis yapın
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.