
Dondurmalı İrmik Helvası (Efsane) Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı irmik
- Yarım su bardağı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- İsterseniz fistık, findık, ceviz
- 1 su bardağı süt (Oda ısısında)
- 1 su bardağı su (Oda ısısında)
- 1 su bardağı şeker (Çok şekerli seviyoruz derseniz yarım bardak arttırabilirsiniz)
- 1 paket vanilya
- Porsiyon sayısına nazaran birer dondurma kaşığı maraş tarzı dondurma
Dondurmalı İrmik Helvası (Efsane) Tanımı Yapılışı
- Sıvıyağ tereyağ 1 su bardağı irmik ve unu ekleyip güzelce renk alana kadar kavuruyoruz.
- Farklı bir kabın içinde su, süt, şeker ve vanilyayı düzgünce karıştırıyoruz.
- Kavrulan helvanın üzerinden şerbeti az az ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz, sonra kapağını. Kapatıp 5-10 dakika demlendiriyoruz.
- Derin bir kaseyi hafif 1slatıp helvayı kase duvarına yapışacak halde açın.
- Havuz formunda açılan boşluğa, 1 kaşık dondurma ekleyin.
- Üzerini ise tekrar helva ile kapatın. Bir tabağa aksi çevirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Tatlı krizlerini şipşak kesicek mükemmel bi tatlı ????