Dondurmalı Erik Tatlısı Tarifi
Dondurmalı Erik Tatlısı Nasıl Yapılır
Bugun sizlerle misafirlerinize ikram edebileceğiniz cok guzel bir tatlı paylaşacağım Gayet hafif ve evdeki malzemelerle yapabileceğiniz bir tatlı turu Dondurmayı isterseniz kendiniz alabilirsiniz Dilerseniz marketten vanilyalı dondurma da alabilirsiniz Gelelim tatlımız icin gerekli malzemelere:
Dondurmalı Erik Tatlısı İcin Malzemeler:
Yarım kg erik (kırmızı olgun erik)
500 gr toz şeker
Bir miktar su
Tarcın
Ceviz ya da badem
1 corba kaşığı nişhasta
Dondurmalı Erik Tatlısı Yapılışı:
Erikleri yıkayıp hazırladıktan sonra ortadan ikiye bolup cekirdeklerden temizleyin Butun erikler bittikten sonra yarım kg şekeri eriklerin uzerine dokun ve uzerine yarım cay bardağı kadar su koyup 2 saat kadar bekletin Erikler 2 saat sonra sulanacak Daha sonra ocağa alın ve kısık ateşte kaynamaya bırakın Kaynadıktan sonra tarcın ve 1 corba kaşığı nişhastayı koyun (nişhastayı bir miktar suyla ıslatın ki sıcak eriklerin uzerinde top top kalmasın) 2 dk sonra ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın Erikler soğuduktan sonra yarım kg vanilyalı dondurmanın uzerine erikleri koyup en son erik suyundan uzerine dokun Son olarak da cevizle susleyerek servis yapın afiyet olsun
Dondurmalı Erik Tatlısı Nasıl Yapılır
Bugun sizlerle misafirlerinize ikram edebileceğiniz cok guzel bir tatlı paylaşacağım Gayet hafif ve evdeki malzemelerle yapabileceğiniz bir tatlı turu Dondurmayı isterseniz kendiniz alabilirsiniz Dilerseniz marketten vanilyalı dondurma da alabilirsiniz Gelelim tatlımız icin gerekli malzemelere:
Dondurmalı Erik Tatlısı İcin Malzemeler:
Yarım kg erik (kırmızı olgun erik)
500 gr toz şeker
Bir miktar su
Tarcın
Ceviz ya da badem
1 corba kaşığı nişhasta
Dondurmalı Erik Tatlısı Yapılışı:
Erikleri yıkayıp hazırladıktan sonra ortadan ikiye bolup cekirdeklerden temizleyin Butun erikler bittikten sonra yarım kg şekeri eriklerin uzerine dokun ve uzerine yarım cay bardağı kadar su koyup 2 saat kadar bekletin Erikler 2 saat sonra sulanacak Daha sonra ocağa alın ve kısık ateşte kaynamaya bırakın Kaynadıktan sonra tarcın ve 1 corba kaşığı nişhastayı koyun (nişhastayı bir miktar suyla ıslatın ki sıcak eriklerin uzerinde top top kalmasın) 2 dk sonra ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın Erikler soğuduktan sonra yarım kg vanilyalı dondurmanın uzerine erikleri koyup en son erik suyundan uzerine dokun Son olarak da cevizle susleyerek servis yapın afiyet olsun