Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dondurmalı Erik Tatlısı

Dondurmalı Erik Tatlısı
0
138

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Dondurmalı Erik Tatlısı Tarifi

Dondurmalı Erik Tatlısı Nasıl Yapılır

Bugün sizlerle misafirlerinize ikram edebileceğiniz çok hoş bir tatlı paylaşacağım Gayet hafif ve evdeki malzemelerle yapabileceğiniz bir tatlı türü Dondurmayı isterseniz kendiniz alabilirsiniz Dilerseniz marketten vanilyalı dondurma da alabilirsiniz Gelelim tatlımız için gerekli malzemelere:

Dondurmalı Erik Tatlısı İçin Malzemeler:

Yarım kg erik (kırmızı olgun erik)

500 gr toz şeker

Bir arz su

Tarçın

Ceviz veya badem

1 çorba kaşığı nişhasta

Dondurmalı Erik Tatlısı Yapılışı:

Erikleri yıkayıp hazırladıktan sonra ortadan ikiye bölüp çekirdeklerden temizleyin Bütün erikler bittikten daha sonra yarım kg şekeri eriklerin üstüne dökün ve üstüne yarım dere bardağı değin su koyup 2 saat dek bekletin Erikler 2 saat sonra sulanacak sonradan ocağa alın ve kısık ateşte kaynamaya bırakın Kaynadıktan daha sonra tarçın ve 1 çorba kaşığı nişhastayı koyun (nişhastayı bir tedarik suyla ıslatın fakat sıcak eriklerin üstünde top top kalmasın) 2 dk daha sonra ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın Erikler soğuduktan sonradan yarım kg vanilyalı dondurmanın üstüne erikleri koyup en son erik suyundan üzerine dökün Son olarak da cevizle süsleyerek servis yapın sağlık durumu olsun *

Similar threads

Dondurmalı Erik Tatlısı Tarifi Dondurmalı Erik Tatlısı Nasıl Yapılır Bugun sizlerle misafirlerinize ikram edebileceğiniz cok guzel bir tatlı paylaşacağım Gayet hafif ve evdeki malzemelerle yapabileceğiniz bir tatlı turu Dondurmayı isterseniz kendiniz alabilirsiniz Dilerseniz marketten...
Cevaplar
0
Görüntüleme
115
Dondurmalı Mürdüm Eriği Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler *1 kilo mürdüm eriği *1 çorba kaşığı dolusu şeker *1 çorba kaşığı dolusu un *Üzeri için dondurma Dondurmalı Mürdüm Eriği Tatlısı Tarifi Yapılışı Mürdüm eriğinin çekirdekleri çıkartılır ve borcama aralık kalmayacak şekilde yan yana...
Cevaplar
0
Görüntüleme
142
Diyet Erik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler *4 büyük mürdüm eriği *Yarım bardak su *Tarçın Diyet Erik Tatlısı Tarifi Yapılışı Diyette olanlar için müthiş bir tatlı İlk önce erikler ortadan ikiye ayrılıp çekirdekleri çıkarılır Teflon tavada arkası ve önü çevirilerek pişirilir Daha sonra...
Cevaplar
0
Görüntüleme
76
Erik Tatlısı (Erik Aşı) Tarifi İçin Malzemeler *500 gr kuru erik ( güvem eriği ) *1, 5 su bardağı şeker *5 yemek kaşığı un *1 kahve fincanı sıvı yağ *Üzerine kavrulmuş susam Erik Tatlısı (Erik Aşı) Tarifi Yapılışı Hayırlı günler ? dilerim herkese Sizlerle pek bilinmeyen yöresel Bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
110
Erik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler *1kg kırmızı ekşi erik *1 su bardağı şeker *4 kaşık nişasta *2 kaşık un Süslemek için; *Fındık ceviz vb Erik Tatlısı Tarifi Yapılışı Selamlar Ekşi sevenlere tatlı bir sürpriz? bu erik bizim memlekette yetişiyor ufak ekşi bir erik yazdan toplar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
87
858,505Konular
982,680Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt