iltasyazilim
FD Üye
Evde Dondurma Tarifleri
Dondurma Tarifleri
Evde kendinizin yapabileceği Çikolatalı,sade,çilekli,limoni,vişneli,çilekli dondurma basit tarifleri
Çikolatalı Dondurma nasıl yapılır
Çikolatalı Dondurma Malzemeler
1 litre, süt
1,5 çay fincanı, şeker
1 dere fincanı, salep
1 akarsu fincanı, krema
1 nehir fincanı, damla çikolata
İsteğe ast, 50 gram sütsüz çikolata
Çikolatalı Dondurma Tarifi:
Ilk Olarak sütü tencereye alalım ve yirmi dakika kaynatalım
Üzerine, şeker ve sahlebi ilave edelim ve 10 dakika kaynatalım
10 dakika kaynadıktan sonra içine, damla çikolatanın yarısını ve kremayı alalım10 dakika daha kaynatalım
Ocaktan alalım, savurarak soğutalım, sırça bir kaseye alalım ve derin dondurucuya koyalım
20 dakika sonra cıkarıp, damla çikolataları üstüne serpelim, her yerde derin dondurucuya alalım
Ertesi gün, servise sunabiliriz Sağlık Durumu olsun
Çilekli Dondurma nasıl yapılır
Çilekli Dondurma Malzemeler:
Bir nehir fincandan eksik süt
Bir nehir fincanı, şeker
Yarım kilo çilek
Bir poşet, krem şanti
Çilekli Dondurmanın Tarifi:
Ilk Önce çilekleri, ayıklayalım ve en ince ayrıntısına kadar yıkayıp süzgece alalım Suyu süzüldükten daha sonra parçalayıcıya alalım üzerine şekeri katıp, püre haline getirelim Ayrı bir kapta, süt ve krem şantiyi mikser ile çırpalım üzerine çilek püresini alalım kaşık ile karıştıralım Dondurma kabına alalım bir gece buzlukta bekletip servise sunalım Sağlık Durumu olsun
Vişneli Dondurma Nasıl Yapılır
Vişneli Dondurma Malzemeler
500 gr vişne
2 su bardağı şeker
3 yumurta akı
3 bardak su
Vişneli Dondurma Tarifi
Vişne yıkanıp ayıklanırİyice ezilip kaşıkla bastırarak süzgeçten geçirilir
Şeker ile yumurta akı ovulup vişne suyu ve su konup karıştırılır
Buz kalıplarına boşaltılıp buz dolabının buzluğunda dondurulur(Buz dolabını en soğukta çalıştırmalı ve nadiren karıştırılmalıdır)
Limonsu Dondurma nasıl yapılır
Limonsu Dondurma Malzemeler:
1 kilo, süt
1 yemek yemek, salep
1 dere fincenı, tozşeker
1 dere fincanı, krema
2 tane limon
2 yemek yemek kaşığı, toz şeker
Limonsu Dondurma Tarifi:
Bir tencereye sütü alalım kaynatalım Biz sırası gelmişken limonu rende yapalım, ve suyunu sıkalım Kaynayan sütün içine limon kabuğu rendesini ek edelim birkaç dakika kaynatalım sonradan sırası ile şekeri ve limon suyunu ilave edelim, biz bu arada salep ve şekeri karıştıralım tencereye katalım 10 dakika kısık ateşte kaynamaya bırakalım Son olarak kremayı ilave edelim 78 dakika daha kaynatalım ocaktan alalım Dondurmayı geniş bir kaba alalım savurarak karıştıralım, oda ısısı sıcaklığına hafıza dondurma kaplarına alalım derin dondurucuya kaldıralım Ertesi gün servise sunabilirsiniz, sıhhat olsun
Kaymaklı Dondurma nasıl yapılır
Kaymaklı Dondurma Malzemeler:
1 litre, süt
1 dere fincanı, tozşeker
1 dere fincanı, krema
1 dere kaşığı, salep
1 paket, vanilya
Kaymaklı Dondurma Tarifi:
Bir tencereye sütü alalım, kaynamaya bırakalım yaklaşık 10 dakika kaynatalım daha sonra üzerine salep ve şekeri ek edelim, 15 dakika kısık ateşte kaynatalım son olarak krema ve vanilyayı ekleyelim 56 dakika daha pişirip ocaktan alalımlarcom
Aralıksız karıştırarak(havalanma) oda ısısına gelince derin dondurucuya kaldıralım yarım saat sonra dondurucudan alıp tekrar karıştıralım baştan derin dondurucuya koyalım
Ertesi gün servise sunabiliriz, afiyet olsun *
Dondurma Tarifleri
Evde kendinizin yapabileceği Çikolatalı,sade,çilekli,limoni,vişneli,çilekli dondurma basit tarifleri
Çikolatalı Dondurma nasıl yapılır
Çikolatalı Dondurma Malzemeler
1 litre, süt
1,5 çay fincanı, şeker
1 dere fincanı, salep
1 akarsu fincanı, krema
1 nehir fincanı, damla çikolata
İsteğe ast, 50 gram sütsüz çikolata
Çikolatalı Dondurma Tarifi:
Ilk Olarak sütü tencereye alalım ve yirmi dakika kaynatalım
Üzerine, şeker ve sahlebi ilave edelim ve 10 dakika kaynatalım
10 dakika kaynadıktan sonra içine, damla çikolatanın yarısını ve kremayı alalım10 dakika daha kaynatalım
Ocaktan alalım, savurarak soğutalım, sırça bir kaseye alalım ve derin dondurucuya koyalım
20 dakika sonra cıkarıp, damla çikolataları üstüne serpelim, her yerde derin dondurucuya alalım
Ertesi gün, servise sunabiliriz Sağlık Durumu olsun
Çilekli Dondurma nasıl yapılır
Çilekli Dondurma Malzemeler:
Bir nehir fincandan eksik süt
Bir nehir fincanı, şeker
Yarım kilo çilek
Bir poşet, krem şanti
Çilekli Dondurmanın Tarifi:
Ilk Önce çilekleri, ayıklayalım ve en ince ayrıntısına kadar yıkayıp süzgece alalım Suyu süzüldükten daha sonra parçalayıcıya alalım üzerine şekeri katıp, püre haline getirelim Ayrı bir kapta, süt ve krem şantiyi mikser ile çırpalım üzerine çilek püresini alalım kaşık ile karıştıralım Dondurma kabına alalım bir gece buzlukta bekletip servise sunalım Sağlık Durumu olsun
Vişneli Dondurma Nasıl Yapılır
Vişneli Dondurma Malzemeler
500 gr vişne
2 su bardağı şeker
3 yumurta akı
3 bardak su
Vişneli Dondurma Tarifi
Vişne yıkanıp ayıklanırİyice ezilip kaşıkla bastırarak süzgeçten geçirilir
Şeker ile yumurta akı ovulup vişne suyu ve su konup karıştırılır
Buz kalıplarına boşaltılıp buz dolabının buzluğunda dondurulur(Buz dolabını en soğukta çalıştırmalı ve nadiren karıştırılmalıdır)
Limonsu Dondurma nasıl yapılır
Limonsu Dondurma Malzemeler:
1 kilo, süt
1 yemek yemek, salep
1 dere fincenı, tozşeker
1 dere fincanı, krema
2 tane limon
2 yemek yemek kaşığı, toz şeker
Limonsu Dondurma Tarifi:
Bir tencereye sütü alalım kaynatalım Biz sırası gelmişken limonu rende yapalım, ve suyunu sıkalım Kaynayan sütün içine limon kabuğu rendesini ek edelim birkaç dakika kaynatalım sonradan sırası ile şekeri ve limon suyunu ilave edelim, biz bu arada salep ve şekeri karıştıralım tencereye katalım 10 dakika kısık ateşte kaynamaya bırakalım Son olarak kremayı ilave edelim 78 dakika daha kaynatalım ocaktan alalım Dondurmayı geniş bir kaba alalım savurarak karıştıralım, oda ısısı sıcaklığına hafıza dondurma kaplarına alalım derin dondurucuya kaldıralım Ertesi gün servise sunabilirsiniz, sıhhat olsun
Kaymaklı Dondurma nasıl yapılır
Kaymaklı Dondurma Malzemeler:
1 litre, süt
1 dere fincanı, tozşeker
1 dere fincanı, krema
1 dere kaşığı, salep
1 paket, vanilya
Kaymaklı Dondurma Tarifi:
Bir tencereye sütü alalım, kaynamaya bırakalım yaklaşık 10 dakika kaynatalım daha sonra üzerine salep ve şekeri ek edelim, 15 dakika kısık ateşte kaynatalım son olarak krema ve vanilyayı ekleyelim 56 dakika daha pişirip ocaktan alalımlarcom
Aralıksız karıştırarak(havalanma) oda ısısına gelince derin dondurucuya kaldıralım yarım saat sonra dondurucudan alıp tekrar karıştıralım baştan derin dondurucuya koyalım
Ertesi gün servise sunabiliriz, afiyet olsun *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.