Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dondurma Tadında Karamelli Kaşık Tatlısı

Dondurma Tadında Karamelli Kaşık Tatlısı
0
55

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
dondurma-tadinda-karamelli-kasik-tatlisi.jpg

Dondurma Tadında Karamelli Kaşık Tatlısı Tanımı İçin Gereçler


Muhallebisi için materyaller
  • 1 litre süt
  • 125 gram tereyağı yahut margarin
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
Karamel sos için
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı krema ( 200 ml paketin yarısı)

Dondurma Tadında Karamelli Kaşık Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tavuk göğsü için yağ bir tencereye alınır orta ateşte eritilir.
  2. Un eklenir kokusu çıkana kadar kavrulur.
  3. 2 dk kadar ocağın altı kısılarak süt ek edilir hiç orta vermeden süratli bir halde çırpılır şeker ilave edilir.
  4. Karıştırılarak göz göz olana kadar pişirilir ,göz göz olan muhallebi 1 dakika daha pişirilip ocağın altı kapatılır.
  5. Vanilya eklenip karıştırılır.
  6. Pişen muhallebi bir iki dakika blendırdan geçirilir ıslatılmış bir tepsi yahut kaselere boşaltılır.
  7. Karamel sos için; şeker yanmaz bir tavaya alınır orta ateşte hiç kaşık değdirmeden eritilir.Tavayı sallayarak şekerin erimesini sağlayalım
  8. Karamel rengini alan şekerin altı büsbütün kısılır tereyağı ek edilir eriyene kadar karıştırılır.
  9. Kremayı da ekleyerek daima karıştırılır büsbütün karışan karemel sos 1 dakika kadar pişirilip ocaktan alınır.
  10. Orta ara karıştırarak soğumaya bırakılır.
  11. Ilıyan karamel sos güzelce soğuyan muhallebinin üzerine dökülür, soğuması için dolaba kaldırılır.
  12. 4-5 saat kadar soğuması beklenir. Akabinde üzerine dilediğiniz üzere süslenir nefis sütlü tatlı hazır.
 
858,505Konular
982,762Mesajlar
33,063Kullanıcılar
netflixdunySon üye
Üst Alt