
Dondurma Tadında Karamelli Kaşık Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
Muhallebisi için materyaller
- 1 litre süt
- 125 gram tereyağı yahut margarin
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı krema ( 200 ml paketin yarısı)
Dondurma Tadında Karamelli Kaşık Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuk göğsü için yağ bir tencereye alınır orta ateşte eritilir.
- Un eklenir kokusu çıkana kadar kavrulur.
- 2 dk kadar ocağın altı kısılarak süt ek edilir hiç orta vermeden süratli bir halde çırpılır şeker ilave edilir.
- Karıştırılarak göz göz olana kadar pişirilir ,göz göz olan muhallebi 1 dakika daha pişirilip ocağın altı kapatılır.
- Vanilya eklenip karıştırılır.
- Pişen muhallebi bir iki dakika blendırdan geçirilir ıslatılmış bir tepsi yahut kaselere boşaltılır.
- Karamel sos için; şeker yanmaz bir tavaya alınır orta ateşte hiç kaşık değdirmeden eritilir.Tavayı sallayarak şekerin erimesini sağlayalım
- Karamel rengini alan şekerin altı büsbütün kısılır tereyağı ek edilir eriyene kadar karıştırılır.
- Kremayı da ekleyerek daima karıştırılır büsbütün karışan karemel sos 1 dakika kadar pişirilip ocaktan alınır.
- Orta ara karıştırarak soğumaya bırakılır.
- Ilıyan karamel sos güzelce soğuyan muhallebinin üzerine dökülür, soğuması için dolaba kaldırılır.
- 4-5 saat kadar soğuması beklenir. Akabinde üzerine dilediğiniz üzere süslenir nefis sütlü tatlı hazır.