
Dondurma Kek Tanımı İçin Materyaller
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- 6 çorba kaşığı çilek reçeli
- 1 tepeleme çorba kaşığı buğday nişastası
Dondurma Kek Tanımı Yapılışı
- Öncelikle yumurta ve şekeri düzgünce köpürene kadar karıştıralım.
- Sıvıları ekleyip karıştırmaya devam edelim.
- Vanilya ,kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip karıştıralım ve azar azar unumuzu da ekleyip karıştırmaya devam edelim.
- Küçük kek kalıplarına yahut muffin kaplarına homojenleşmiş karışımımızı eşit biçimde bölelim ve evvelce ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat pişirelim.
- Bu ortada sosumuz için tüm gereçleri uygun bir pişirme kabına alıp özleşene kadar katıştırarak pişirelim.
- Birinci sıcağının çıkmasını beklediğimiz keklerimizi sosa batırıp servis tabağına alalım. Bu süreci tüm kekler bitene kadar yapalım.
