
Donat Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 80 gram tereyağ
- 1 paket kuru maya
- 1 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 4 su bardağı un
- İki paket çikolata
- Süsleme şekerleri
- Kızartmak için sıvı yağ
Donat Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Geniş bir kabın içerisine hamuru yoğurmak için gerekli bütün malzemeleri alalım ve kıvamı elimizi bırakacak şekilde yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Yoğurduğumuz hamurun üzerini güzelce kapatıyoruz ve bir saat mayalanmasını bekleyelim.
- Mayalanan hamurumuzu tezgaha alalım ve merdane ile çok ince olmayacak şeklinde açalım.
- Donat ???? şeklini verelim ve hamurlarımızın üzerini kapatalım. 15 dk dinlendirelim tavaya yağımızı alalım kızaran yağımızın içerisine donatlarımızı koyalım ve arkalı önlü kızartalım.
- Benmari usulü erittiğimiz çikolatamıza bir yönünü batırıp süslü şekerlere batıralım süslemek tamamen size kalmış.
- Buzdolabına kaldırıp dinlendirelim. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun ????.