
Domatesli Yumurta Tanımı İçin Gereçler
- 1 yemek kaşığı tereyağı ya da isteğe bağlı zeytinyağı
- 3 domates
- 2 yumurta
- Taze fesleğen
- Taze ya da kuru dağ kekiği
- 3-4 yaprak biberiye
- Tuz
- Karabiber
Domatesli Yumurta Tanımı Yapılışı
- Tereyağını tavada eritin.
- Domateslerin kabuğunu soyun.
- Domatesleri ister rendeleyin ister doğrayın, rendelenir ise daha çabuk pişecektir.
- Tavanın ağzını kapatarak domatesler eriyinceye kadar pişirin.
- Üzerine tuz, karabiber, kekik, fesleğen ve biberiyeyi ekleyin.
- Bir kaç dakika baharatların kokusu domatese işleyene kadar bekleyin.
- Yumurtaları kırın ve düzgünce karıştırın.
- Üzerine taze baharatlar ekleyerek yufka ekmeği ile birlikte kahvaltıda servis edebilirsiniz.