
Domatesli Ve Biberli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet kabuğu soyulmuş domates
- 2 adet yeşil biber
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2-3 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ (Biber ve domatesi kavurmak için )
- Yaklaşık 2-2, 5 su bardağı sıcak su
Domatesli Ve Biberli Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle pirincimizi yarım saat öncesinde ıslatalım ılık suda bekletelim. Bu aşama çok önemli mutlaka yapın.
- Yarım saatin sonrasında öncelik pilav tenceresine sıvı yağı ekleyip biberleri de küçük yemeklik doğrayıp kavuralım çok çiğ kalmayacak en azından ölsün.
- Daha sonrasında kabuğunu soyduğumuz domatesi de yemeklik kup doğrayıp kavuralım. Sonra 2 veya 3 yemek kaşığı tereyağı ekleyip erisin ama kavrulmasın yoksa yanar.
- Islattığımız pirincimizi güzelce yıkayalım tencereye alıp tereyağı ve sebzelerle özleşsin diye iki dk kavuralım. Ardından tuzu ve sıcak suyu da ekleyip iki çevirip ağzını kapatalım.
- Kısık ateşte hiç kapağını açmadan ve karıştırmadan suyunu çekene kadar pişirin. Eğer sürekli kapağını açarsanız ve karıştırırsanız pilavınız yapışır ve lapa olur sebzeli pilav asla karıştırılmaz. Bu bilginiz olsun.
- Suyunu çeken pilavınızı ucundan tadına bakın ve pişmediyse yarım su bardağı kadar da su ekleyin. Pişen pilavınızı hemen servisi etmeyin demini 10 dk kadar alsın. Vaktiniz varsa sarın biraz daha bekletin. Daha sonra istediğiniz yemeğin yanında servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
.