Domatesli Siyez Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı siyez bulguru
- 1 çay bardağı domates sosu
- Çeyrek kuru soğan
- 4 küp ilikli kemik suyu
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım kapya biber
- 2 küp peynir altı suyu
- 2 su bardağı kaynar su
Domatesli Siyez Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yağı,soğanı,kapya biberi, ilikli kemik suyunu ve peynir altı suyunu tenceremize alalım ve soteleyeip domates sosunu ekleyelim.
- Bir ölçü kaynadıktan sonra siyez bulgurunu ekleyelim.
- 2 dk kadar kavurduktan sonra 2 su bardağı kaynar suyu ekleyip ağzını kapatalım.
- Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
- Suyunu çekip piştikten sonra tencerenin üzerine havlu peçete ya da biz bez örtüp kapağını kapatalım ve demlenmeye bırakalım ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.