iltasyazilim
FD Üye
Domatesli Şehriyeli Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*2 yemek kaşığı tarhana
*2 orta boy domates
*1 yemek kaşığı tel şehriye
*1 diş sarımsak
*2 yemek kaşığı yağ
*Yarım çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı pulbiber
*1 çay kaşığı nane
*Tuz
Domatesli Şehriyeli Tarhana Çorbası Tarifi Yapılışı Merhaba,
2 kaşık tarhanayı tenceremizin içine alıyoruz 1 su bardağı su ilave ediyoruz Ocağa alıp suyunu yavaş yavaş çekerken tarhanayı eziyoruz 2 domatesi biraz su ilave edip robottan geçirdim Daha sulu bir kıvamı oldu Su miktarını göz kıvamı ayarladım Çok suluda değil yoğunda değil Tarhananın üstüne hemen domatesi ekleyip, 1 su bardağı su daha ekleyip, karıştırmaya başlıyoruz 1 diş sarımsağı da içine minik minik kesip atın Çorba ısındıktan sonra kaynamaya döndüğü sırada 1 yemek kaşığı tel şehriyeyi ekliyorum
Çorba pişmeye başlayınca küçük tavada yağ nane pulbiber karabiberi yakıp üzerine dökün tuzunu istediğiniz ayarlayın
Afiyet olsun
*2 yemek kaşığı tarhana
*2 orta boy domates
*1 yemek kaşığı tel şehriye
*1 diş sarımsak
*2 yemek kaşığı yağ
*Yarım çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı pulbiber
*1 çay kaşığı nane
*Tuz
Domatesli Şehriyeli Tarhana Çorbası Tarifi Yapılışı Merhaba,
2 kaşık tarhanayı tenceremizin içine alıyoruz 1 su bardağı su ilave ediyoruz Ocağa alıp suyunu yavaş yavaş çekerken tarhanayı eziyoruz 2 domatesi biraz su ilave edip robottan geçirdim Daha sulu bir kıvamı oldu Su miktarını göz kıvamı ayarladım Çok suluda değil yoğunda değil Tarhananın üstüne hemen domatesi ekleyip, 1 su bardağı su daha ekleyip, karıştırmaya başlıyoruz 1 diş sarımsağı da içine minik minik kesip atın Çorba ısındıktan sonra kaynamaya döndüğü sırada 1 yemek kaşığı tel şehriyeyi ekliyorum
Çorba pişmeye başlayınca küçük tavada yağ nane pulbiber karabiberi yakıp üzerine dökün tuzunu istediğiniz ayarlayın
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.