
Domatesli Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı şehriye
- 1 su bardağı bulgur
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Domatesli Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şeylerimizi yağda renk alana kadar kavuralım.
- Kavrulan şehriyelerimizin üzerine salçayı ve küçük doğradığımız domatesleri de ekleyip biraz daha kavuralım.
- Domatesler kavrulduktan sonra bulguru ekleyip 1 -2 dakika kavuralım.
- Her şey kavrulduktan sonra tereyağını ekleyelim ve erimesini bekleyelim.
- Tereyağı eridikten sonra suyu ve tuzu ekleyip (bulyon kullanmak isterseniz bu aşamada ekleyebilirsiniz) bir tur karıştıralım.
- Kapağını kapatıp suyunu çekene kadar kontrollü bir şekilde kısık ateşte pişirelim.
- Su çekildikten sonra üzerine havlu kağıdı kapatıp 5 dakika dinlendirelim.
- Bu aşamadan sonra sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.