
Domatesli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Materyaller
- 1,5 su bardağı baldo pirinç
- 3-4 adet domates
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı margarin
- Çok az karabiber
- Yarım bulyon
- Yaklaşık 3.5 su bardağı sıcak su
Domatesli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencereye sıvı yağ ve margarini koyun eritin içinde kabukları soyulmuş ve rendelenmiş domatesi ekleyin, suyunu çok az kalacak biçimde kapağı kapalı olarak çektirin.
- Yıkanmış pirinci ekleyin, uygunca kavurun. Karabiber, bulyon ve tuzunu atın suyunu da ekleyip yeterlice karıştırın kısık ateşte pişirin.
- Su ölçüsünü denetim edin az gelirse eklersiniz. Afiyet olsun şimdiden ????.