Domatesli Kaşarlı Açma Poğaça (Mutlaka Deneyin) Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağı
- 1 yemek kaşığı instant maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Un
- 1 tane domates
- 2 tane sivri biber
- 5 dilim salam
- Bir küçük kase kaşar peyniri
- Tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Domatesli Kaşarlı Açma Poğaça (Mutlaka Deneyin) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamur için; süt, sıvı yağ, su, maya ve şekeri kaba alalım ve çırpıcıyla karıştıralım.
- Üzerine denetimli biçimde unu koyup karıştıralım.
- Yoğunlaştığında elimizle güzelce yoğuralım.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurumuzu 1 saat kadar mayalandıralım.
- İç harcı için domatesi salamı ve biberleri küçük doğrayalım.
- Kaşar peynirini rendeleyelim.
- Tüm gereçleri karıştıralım ve çok az tuz atalım.
- Hamuru tekrar biraz yoğuralım ki maya kokusu kalmasın.
- Hamurumuzu bezeleyelim ve elimizle açalım.
- Tereyağını sürelim.
- İçine harcını koyup yanlarından kapatalım ve rulo halinde saralım.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim 200 derece evvelce ısınmış fırında pişirelim. Deneyenlere afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.