
Domatesli Fesleğenli Ekmek Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 500 gram un (kontrollü olarak koyun her un farklı olabilir)
- 3 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında)
- 1 yemek kaşığı salça
- 10-15 yaprak fesleğen
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 tutam tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 avuç kadar kuru domates (80 gram kadar )
Domatesli Fesleğenli Ekmek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamuru için materyalleri yoğurma kabına alıyoruz, yumuşak bir hamur elde ediyoruz, mayalanmaya bırakıyoruz.
- İç harcı için materyalleri başka bir kaba koyup içine domates kurusunu ve fesleğeni doğrayarak karıştırıyoruz.
- Mayalanan hamuru merdane yardımıyla açıyoruz içine harcımızı sürüp üç parmak kalınlığında kesiyoruz.
- Ortasında bölüp kestiğimiz dilimleri katlayarak yağlanmış kalıbımıza yerleştiriyoruz.
- 10 dk kadar dinlendiriyoruz.
- 170 derece fırında alt üst ayar kısmında pişiriyoruz, afiyet olsun
????????.