Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Domatesli Fesleğenli Ekmek

Domatesli Fesleğenli Ekmek
0
61

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
domatesli-feslegenli-ekmek-1.jpg

Domatesli Fesleğenli Ekmek Tanımı İçin Gereçler


Hamuru için;
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 500 gram un (kontrollü olarak koyun her un farklı olabilir)
İç harcı için;
  • 3 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 10-15 yaprak fesleğen
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 avuç kadar kuru domates (80 gram kadar )

Domatesli Fesleğenli Ekmek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Hamuru için materyalleri yoğurma kabına alıyoruz, yumuşak bir hamur elde ediyoruz, mayalanmaya bırakıyoruz.
  2. İç harcı için materyalleri başka bir kaba koyup içine domates kurusunu ve fesleğeni doğrayarak karıştırıyoruz.
  3. Mayalanan hamuru merdane yardımıyla açıyoruz içine harcımızı sürüp üç parmak kalınlığında kesiyoruz.
  4. Ortasında bölüp kestiğimiz dilimleri katlayarak yağlanmış kalıbımıza yerleştiriyoruz.
  5. 10 dk kadar dinlendiriyoruz.
  6. 170 derece fırında alt üst ayar kısmında pişiriyoruz, afiyet olsun ✨????????.
 
858,505Konular
982,660Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt