iltasyazilim
FD Üye
Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı pilavlık bulgur
*1 buçuk su bardağı su ( yada tavuksuyu)
*1 çorba kaşığı tereyağ
*3 orta boy domates
*Nane
*Tuz
*Pulbiber
Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Domateslerimiz yıkanarak kabukları soyulur
Yağsız yapışmaz tava içerisine ince ince doğranan domateslerimiz eklenerek ezilip suyunu verene kadar kavuruyoruz
Suyunu salan domateslerimizin üzerine 1 kaşık tereyağ baharatlarımız ve yıkanan 1 su bardağı bulgurumuz eklenerek domatesler suyunu çekene kadar kavrulur (Ben bir miktarda taze nane kullandım)
Kavrulan bulgurunuz üzerine 1 5 su bardağı suyumuz eklenerek kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir
*1 su bardağı pilavlık bulgur
*1 buçuk su bardağı su ( yada tavuksuyu)
*1 çorba kaşığı tereyağ
*3 orta boy domates
*Nane
*Tuz
*Pulbiber
Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Domateslerimiz yıkanarak kabukları soyulur
Yağsız yapışmaz tava içerisine ince ince doğranan domateslerimiz eklenerek ezilip suyunu verene kadar kavuruyoruz
Suyunu salan domateslerimizin üzerine 1 kaşık tereyağ baharatlarımız ve yıkanan 1 su bardağı bulgurumuz eklenerek domatesler suyunu çekene kadar kavrulur (Ben bir miktarda taze nane kullandım)
Kavrulan bulgurunuz üzerine 1 5 su bardağı suyumuz eklenerek kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.