
Domatesli Biberli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı (200 ml) bulgur
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 küçük soğan
- 1 yeşil biber
- 1 küçük kapya biberi (Büyükse yarım koyabilirsiniz)
- 4 çeri domates (veya 1 küçük domates)
- Yarım yemek kaşığı salça
- 1.5 su bardağı (300 ml) sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber, nane, kimyon, pul biber
Domatesli Biberli Bulgur Pilavı Tanımı Yapılışı
- Tavaya yağı koyup çok az kızdırdıktan sonra soğanları atıyoruz ve kavuruyoruz.
- Soğan kavrulduktan sonra küp küp doğradığımız yeşil ve kapya biberleri ekliyoruz ve karıştırarak kavurmaya devam ediyoruz.
- Biberler biraz yumuşadıktan sonra baharatları ve salçayı ekliyoruz ve tekrar karıştırıyoruz.
- Domatesleri ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
- 2-3 dk karıştırdıktan sonra bulguru ekliyoruz ve yeniden 2-3 dakika karıştırıyoruz.
- Sıcak suyu ekliyoruz ve bütün gereçleri karıştırıyoruz.
- Akabinde tencerenin kapağını kapayıp pişmeye bırakıyoruz.
- 10 dakika orta ateşte sonra 10 dakika kısık ateşte pişiriyoruz. Orta sıra denetim edip karıştırabilirsiniz.
- Suyunu uygunca çekip piştikten sonra son bir ker karıştırıp altını kapatalım. Üstüne havlu örtüp dinlenmeye bırakalım.
- 5-10 dakika dinlendikten sonra servis edelim. Afiyet olsun ????????????.