Domates Yatağında Menemen Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 3 adet iri uzunluk domates
- 1 adet sivri biber
- 1 adet taze soğan
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı un
- 50 gram kadar isteğe bağlı çedar peyniri yahut kaşar rendesi
Domates Yatağında Menemen Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Büyük uzunluk domatesleri yuvarlak yuvarlak dilimliyoruz bütün olarak.
- Sonrasında bir bardak ağzı yardımıyla yahut bıçakla, domateslerimizin ortasını çıkartarak kenara ayırıyoruz.
- Çıkardığımız orta kısımları, sivri biberlerimizi ve taze soğanımızın yapraklarını ince ince kıyıyoruz ve bir tabağa alıyoruz.
- Bu tabağa 2 yumurta kırıyoruz; un, tuz ve öteki baharatlarımızı ek edip karıştırıyoruz.
- 2 tatlı kaşığı tereyağı ve çok az sıvı yağ eklediğimiz tenceremizin yahut tavamızın altını yakıp birinci başta elde ettiğimiz domates halkalarımızı, tabana yan yana diziyoruz.
- Halkaların ortasına, dışarı taşmayacak biçimde menemen karışımımızı dökerek pişiriyoruz.
- Pişmeye yakın, çedar yahut kaşar peynirimizi ek edip servis ediyoruz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.