teknolojiuzmani
FD Üye

Domates Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg domates
- Yarım kg süs biberi ya da kıl biber
- 3 diş sarımsak
- 1 su bardağı zeytin yağı
- Tuz
Domates Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak domateslerin kabuğu soyulur ve rendelenir. Diğer tarafta biberleri küçük küçük doğrayın.
- Sarımsakları da rendeleyelim ve bir karıştırma kabına hepsini alalım.
- Yağ ve tuzuda ilave ettikten sonra güzelce karıştıralım.
- Ek olarak 10-15 tane nohut ve dilediğiniz miktarda taze nane ekleyebilirsiniz.
- Bu şekilde de turşu yaptım ikisi de çok güzel oluyor. Nohut tuşunun mayalanmasını sağlıyor ömrünü uzatıyor.
- Hazırlanan turşuyu kavanozlara koyalım ağzını sıkı bir şekilde kapatalım.
- Konservede olduğu gibi ters çevirmeye gerek yok. 3 gün dışarıda bekledikten sonra buzdolabında muhafaza edelim. Afiyet olsun ????