Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Domates Turşusu

Domates Turşusu
0
131

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Domates Turşusu Malzemeler Domates, tuz, sarımsak Yemeğin Tarifi Normal iriliğe ulaşmış, yeşil rengi sarıbeyaza dönmüş ya da hafif kızarmış, halk müziği aralarında “çakır domates olarak isimlendirilen sert yapılı domatesler turşu için uygundur Yeşil domateslerden turşu yapıldığı vakit, turşu tatsız olur ve rengi esmerleşir Olgun domatesler kullanılırsa turşuda yumuşama, ezilme, kabukta aynlmalar meydana gelir Domatesler turşu kabına konmadan önce, sap yerinin derhal yanındaki sert kısımlarından, iğne veya kürdan kullanılarak birkaç kere delinir Lezzet ve aroma vermesi için ek edilecek malzemeler, salamura hazırlanması, tuz miktarı ve ekşimeye vazgeçme işlemleri, hıyar turşusunda olduğu gibidir  
 
858,505Konular
982,658Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt