Domates Soslu Bulgur Pilavı (Dereotlu) Tanımı İçin Materyaller
- 1,5 su bardağı pilavlık iri bulgur
- 3 su bardağı sıcak su
- Yarım su bardağı domates sosu
- 1 tutam dereotu
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
Domates Soslu Bulgur Pilavı (Dereotlu) Tanımı Yapılışı
- Öncelikle bulguru bol suyla yıkayıp süzün.
- Tencereye yağı alın eriyince üzerine yarım su bardağı domates sosunu(ben kış için hazırladığımız sosu kullandım) koyup kaynatın.
- Kaynayınca doğradığınız dereotunu ek edin. Süzdüğünüz bulgur ve tuzu da ekleyerek karıştırın.
- Sosla bulgur düzgünce kavrulunca üzerini geçecek kadar sıcak suyu ekleyerek kapağını kapatın. Kısık ateşte pişirin.
- Suyunu çekince bir kaşıkla denetim edin. Pişince altını kapatın üzerini bir bezle örterek dinlendirin.
- Hazır olunca sıcak servis edin üzerine dereotu da ek edebilirsiniz. Afiyet olsun ????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.