nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 37
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 95
Domates Soslu Biber Konservesi Tarifi İçin Malzemeler
*500 gr çarliston biber
*6 orta irtifa domates
*3 diş sarımsak
*1, 5 tatlı kaşığı tuzlu
*1, 5 nehir bardağı zeytinyağ
Domates Soslu Biber Konservesi Tarifi Yapılışı Sizlere sürekli yaptığım bir tarifi paylaşacağım Yapmaktan ve ailece yemekten keyif aldığımız miss kokulu soslu biber tarifimi mutlaka denemelisiniz
Ilk Kez biberler yıkanıp süzgece alınır Büyük bir kaseye domatesler rendelenir Süzülen biberler efendice tohumlarından ayıklanıp iki üç parçaya bölünür tencereye alınır Üzerine doğranmış sarımsak eklenip yağ dökülür Orta ateşte pozitif karıştırmadan 1015 dakika kavrulur Peşinde domates rendesi eklenir ve tuz serpilir 1015 dakika da bu şekilde pişirilir Ardından kaynatılmış kavanozlara sıcak sıcak doldurulur Kaynatılmış yeni kapaklar kapatılır Temiz bir mutfak bezine zıt olarak konur Ertesi güne dek bu şekilde bekletilir Serin bir yerde bekletilir Açılan kavanozlar buzdolabında muhafaza edilir En geç üç gün içinde tüketilir Sağlık olsun
Anekdot:Eğer sızdıran kavanozlar olursa kavanozdaki baştan tencereye alınıp kaynatılır Kavanozlarda tekrar yıkanıp kaynatılır Yeniden sıcak sıcak doldurulup kapatılır
Yarım kg ‘luk kavanozlardan 3 adet doldu Birazı da resimdeki tabağa kaldı
*500 gr çarliston biber
*6 orta irtifa domates
*3 diş sarımsak
*1, 5 tatlı kaşığı tuzlu
*1, 5 nehir bardağı zeytinyağ
Domates Soslu Biber Konservesi Tarifi Yapılışı Sizlere sürekli yaptığım bir tarifi paylaşacağım Yapmaktan ve ailece yemekten keyif aldığımız miss kokulu soslu biber tarifimi mutlaka denemelisiniz
Ilk Kez biberler yıkanıp süzgece alınır Büyük bir kaseye domatesler rendelenir Süzülen biberler efendice tohumlarından ayıklanıp iki üç parçaya bölünür tencereye alınır Üzerine doğranmış sarımsak eklenip yağ dökülür Orta ateşte pozitif karıştırmadan 1015 dakika kavrulur Peşinde domates rendesi eklenir ve tuz serpilir 1015 dakika da bu şekilde pişirilir Ardından kaynatılmış kavanozlara sıcak sıcak doldurulur Kaynatılmış yeni kapaklar kapatılır Temiz bir mutfak bezine zıt olarak konur Ertesi güne dek bu şekilde bekletilir Serin bir yerde bekletilir Açılan kavanozlar buzdolabında muhafaza edilir En geç üç gün içinde tüketilir Sağlık olsun
Anekdot:Eğer sızdıran kavanozlar olursa kavanozdaki baştan tencereye alınıp kaynatılır Kavanozlarda tekrar yıkanıp kaynatılır Yeniden sıcak sıcak doldurulup kapatılır
Yarım kg ‘luk kavanozlardan 3 adet doldu Birazı da resimdeki tabağa kaldı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.