
Domates Konserve Tanımı İçin Materyaller
- 5 adet domates
- 2 adet biber
- 1 kaşık tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Domates Konserve Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kaynamış suya domatesleri atıyoruz kolay soyuluyor sıcak suda daha sonra biberi küçük doğrayıp ocağın altını yakıyoruz evvel yağ da biberi dolduruyoruz.
- Üzerine soyduğumuz domatesleri küp küp doğrayıp ekliyoruz tuzuda ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
- Güzelce kaynadıktan sonra kavanozu doldurup ağzını güzelce sıkıyoruz.
- Daha sonra aksi bir formda bırakıyoruz 1 gece kımıldatmadan bekletiyoruz ve döndürüp kapağına bakıyoruz şayet uygunca çekmişse kapağı olmuştur.