Domates Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- Domates püresi( kışdan hazırladığım püreden 2,5 su bardağı yada 2 paket hazır domates püresi yada 4 adet domates püresi kullanıyorum)
- 5 su bardağı sıcak su ( koyu olursa ekleyebilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı dolusu tereyağ
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Kaşar rendesi
Domates Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağını eritip unun komşusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Üzerine domatesi ekleyip 2/3 kaynatıp şayet hazır domates püresi kullanmadıysanız el blender yada olağan blender ile pürüzsüz kıvama getiriyoruz.
- Suyunu ekleyip tuz ve karabiberi koyduktan sonra kısık ateşte 15 dk kaynamaya bırakıyoruz.
- Üzerine kaşar peyniri ile servis yapıyoruz.
Domates Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı