
Domates Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet iri domates
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 5-6 kol taze kekik
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Deniz tuzu ve karabiber
- 3 su bardağı su (sıcak )
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı domates salçası(sulandırılmış)
- 1 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı tereyağı
Domates Çorbası Tanımı Yapılışı
- Fırın tepsisine domatesleri ortadan ikiye kesip, kesili tarafları üste bakacak halde dizin.
- Üzerlerine ince halkalar halinde doğradığınız soğanları, 3 diş sarımsağı, kollarından kopardığınız taze kekikleri yerleştirin ve zeytinyağını gezdirin.
- Tuz, taze çekilmiş karabiber ve 1 tatlı kaşığı şekeri de döküp evvelce ısıtılmış 220 derece fırında domateslerin üzeri karamelize olana kadar yaklaşık 30 dakika boyunca pişirin.
- Tepsideki tüm materyalleri bir tencereye aktarın. Üzerine 3 su bardağı sıcak suyu ekleyip kaynama noktasına getirin, altını kısıp 10 dakika kadar pişirin.
- Tencereyi ateşten alıp bir el blenderıyla karışımı akışkan bir kıvamına getirin.
- Domates salçasını da sulandırıp içine karıştırın. Çorbayı temizlemek için bir süzgeçten geçirin.
- Tereyağını bir tencerede eritin, unu ekleyin ve kısık ateşte kavurun.
- Un kokusu çıktıktan sonra süzdüğünüz domatesleri ekleyin ve 2-3 dakika orta ateşte karıştırarak pişirin.
- Üzerine 1 su bardağı sütü ek edin. (gerekirse biraz daha su ekleyin. )çorbayı kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin.
- Çorba kaynadıktan sonra 7-8 dakika daha pişirip ocağı kapatın. Sıcak olarak servis ediin. Afiyet olsun ????.