Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Domates Çorbası

Domates Çorbası
0
78

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
domates-corbasi-2.jpg

Domates Çorbası Tanımı İçin Gereçler

  • 4 adet iri domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 5-6 kol taze kekik
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Deniz tuzu ve karabiber
  • 3 su bardağı su (sıcak )
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı domates salçası(sulandırılmış)
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı tereyağı

Domates Çorbası Tanımı Yapılışı

  1. Fırın tepsisine domatesleri ortadan ikiye kesip, kesili tarafları üste bakacak halde dizin.
  2. Üzerlerine ince halkalar halinde doğradığınız soğanları, 3 diş sarımsağı, kollarından kopardığınız taze kekikleri yerleştirin ve zeytinyağını gezdirin.
  3. Tuz, taze çekilmiş karabiber ve 1 tatlı kaşığı şekeri de döküp evvelce ısıtılmış 220 derece fırında domateslerin üzeri karamelize olana kadar yaklaşık 30 dakika boyunca pişirin.
  4. Tepsideki tüm materyalleri bir tencereye aktarın. Üzerine 3 su bardağı sıcak suyu ekleyip kaynama noktasına getirin, altını kısıp 10 dakika kadar pişirin.
  5. Tencereyi ateşten alıp bir el blenderıyla karışımı akışkan bir kıvamına getirin.
  6. Domates salçasını da sulandırıp içine karıştırın. Çorbayı temizlemek için bir süzgeçten geçirin.
  7. Tereyağını bir tencerede eritin, unu ekleyin ve kısık ateşte kavurun.
  8. Un kokusu çıktıktan sonra süzdüğünüz domatesleri ekleyin ve 2-3 dakika orta ateşte karıştırarak pişirin.
  9. Üzerine 1 su bardağı sütü ek edin. (gerekirse biraz daha su ekleyin. )çorbayı kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin.
  10. Çorba kaynadıktan sonra 7-8 dakika daha pişirip ocağı kapatın. Sıcak olarak servis ediin. Afiyet olsun ????.
 
858,500Konular
982,399Mesajlar
32,983Kullanıcılar
bkalkan68Son üye
Üst Alt