
Domates Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- 5 adet domates rendesi ( ben 2 su bardağı konserve domates kullandım.)
- 5 su bardağı su (kıvamı isteğe nazaran ayarlanır.)
- 1 su bardağı süt
- Tuz, karabiber
Domates Çorbası Tanımı Yapılışı
- Domates çorbasının üretimi için, tereyağı ve sıvı yağ tencereye alınır ve un eklenerek biraz kavrulur.
- Domates salçası ve rendelenmiş domatesler eklenir. 2-3dk daha kavrulur.
- 5 su bardağı su eklenerek çırpılır.
- Tuzu damak tadınıza nazaran ayarlanır.
- Kaynayana kadar karıştırılarak, kaynadıktan sonra yaklaşık 10 dk kısık ateşte pişirilir.
- Servis yapmadan evvel tencereye süt ek edilerek, karıştırılır.
- İsteğe nazaran üzerine kaşar peyniri rendesi ve karabiber serpilir.