
Dolmadol Tanımı İçin Materyaller
- 600 gram tavuk göğsü
- 2 su bardağı pirinç
- 1 adet soğan
- 1 deste maydanoz
- 1 kaşık salça
- Sıvı yağ
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
- 5 bardak su
- 4 tane kabak
Dolmadol Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabakları geniş formda kesip az yağda kızartıp tencerenin kenarlarına diziyoruz.
- Göğüs etini kuşbaşı kesip suyunu çekene kadar farklı bir tencerede pişiriyoruz.
- Kabakları dizdiğimiz tencereye etimizi boşaltıp güzelce alt kısmı kapatıyoruz.
- Pirinçleri yağda kızartıp üstüne doğranmış soğanı akabinde salçayı akabinde pul biber kara biber tuz ve maydanozu ekleyip karıştırıyoruz harcı etin üzerine boşaltıyoruz.
- Dizdiğimiz kabakları harcın üzerine kapatıp beş şu bardağı suyu ek edip kısık ateşte yaklaşık bir saat pişiriyoruz.
- Yarım saatte dinlendirip tencereyi tepsiye karşıt çeviriyoruz sunum için hazır afiyet olsun.