
Dolma Yemeği (Dolmanın İç Harcından) Tanımı İçin Gereçler
- Dolmadan kalan iç harcı varsa onu kullanalım
- 1 bardak pirinç
- 1 soğan
- 1 tutam maydanoz
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet patates
- Küçükse 2 adet kabak
- 2 bardak su
- 1 yemek kaşığı salça
- Çeyrek limon suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
Dolma Yemeği (Dolmanın İç Harcından) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- İç harcı için; Soğan, maydanoz, domates kabukları soyularak ince ince doğranır, akabinde harcındaki bütün materyaller eklenir ve güzelce karıştırılır.
- Kabak yol yol soyulur ince ince doğranır.
- Patates soyulup olağan incelikte doğranır .
- Tavanın alt kısmını yağlayıp patatesler dizilir ve üzerine iç harç dökülür daha üzerine kabaklar ve kaldıysa patates dizilir.
- Son olarak su ,salça, limon ve tuz çırpılıp yemeğin üzerine dökülür.
- Su kaynayınca ocağın altı kısılır ve pişirmeye bırakılır .
- Çatalla piştiğini denetim edip servis edebiliriz şimdiden afiyet olsun ????????????.