Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dolma Yemeği (Dolmanın İç Harcından)

Dolma Yemeği (Dolmanın İç Harcından)
0
45

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
dolma-yemegi-dolmanin-ic-harcindan.jpg

Dolma Yemeği (Dolmanın İç Harcından) Tanımı İçin Gereçler

  • Dolmadan kalan iç harcı varsa onu kullanalım
İç harcımız yoksa iç harcı için ;
  • 1 bardak pirinç
  • 1 soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri ve altı için;
  • 2 adet patates
  • Küçükse 2 adet kabak
  • 2 bardak su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Çeyrek limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Dolma Yemeği (Dolmanın İç Harcından) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. İç harcı için; Soğan, maydanoz, domates kabukları soyularak ince ince doğranır, akabinde harcındaki bütün materyaller eklenir ve güzelce karıştırılır.
  2. Kabak yol yol soyulur ince ince doğranır.
  3. Patates soyulup olağan incelikte doğranır .
  4. Tavanın alt kısmını yağlayıp patatesler dizilir ve üzerine iç harç dökülür daha üzerine kabaklar ve kaldıysa patates dizilir.
  5. Son olarak su ,salça, limon ve tuz çırpılıp yemeğin üzerine dökülür.
  6. Su kaynayınca ocağın altı kısılır ve pişirmeye bırakılır .
  7. Çatalla piştiğini denetim edip servis edebiliriz şimdiden afiyet olsun ????????????.
 
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt